Başbakan’a Kırkpınar daveti 

Dolmabahçe’de Kırkpınar Ağası’nı kabul eden Başbakan Yıldırım, geleneksel olarak davet edildiği 655. Yağlı Güreş Müsabakaları’na programının uygun olması halinde katılacağını söyledi.   

Başbakan Binali Yıldırım öğle saatlerinde geldiği Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’nde bir dizi görüşmeler yaptı. Yıldırım önce Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede Türkiye’nin Filistin davasına desteği ve Filistinliler arası birlik konuları gündeme geldi. Meşal, desteği dolayısıyla Yıldırım ve hükümetine teşekkür etti. Başbakan Yıldırım, Meşal ile görüşmenin ardından bazı STK temsilcileriyle de bir araya geldi. Başbakan Yıldırım sonrasında Edirne’den gelen Vali Günay Özdemir, CHP’li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Kırkpınar güreş ağası Seyfettin Selim’i kabul etti. 

‘Kırmızı dipli mum’

Heyet, Yıldırım’ı 24 Temmuz’da yapılacak 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri için Edirne’ye davet etti. Geleneksel bir şekilde yapılan davette “Kırmızı dipli mum”u Yıldırım’a takdim edildi. Yıldırım’ın ise programının uygun olması halinde güreşlerini yerinde izleyeceği öğrenildi. 

Dolmabahçe’de ilk CHP’li 

CHP’li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Dolmabahçe’ye giden ilk CHP’li oldu. Başkan Gürkan geçen sene Temmuz ayında da Beştepe’ye gitmişti. Geçtiğimiz günlerde CHP’li Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşa da ‘proje yardımı’ için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Beştepe görüşmüştü.