Başbakan Yıldırım'dan Rusya'ya tazminat açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım: Rusya'dan özür dilenmesi ve tazminat ödenmesi sözkonusu değil. Sadece üzüntülerimizi bildirdik.

1

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan kriz normalleşme sürecine girerken birbiri ardına açıklamalar geliyor. 


Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e iletilmek üzere kaleme aldığı mektupla ilgili olarak önemli ayrıntıları paylaştı. 

Yıldırım şöyle konuştu: Rusya'dan özür dilenmesi ve tazminat ödenmesi sözkonusu değil. Sadece üzüntülerimizi bildirdik.

İKİ ÜLKEYE DE HAYIRLI OLSUN

Öte yandan Başbakan Yıldırım, AK Parti Grup toplantısında konuyla ilişkin olarak şöyle konuştu: Rusya'yla yaşanan sorunun çözümü yönünde bugüne kadar önemli gelişmelerin olduğunu paylaşmak isterim. Hem ekonomi, hem de tarihi derinliği olan ilişkilerimizdeki talihsiz gerginliği sonlandırması için hep yapıcı tutum izledik. İki lider arasındaki dolaylı temaslar nihayet sonuç vermiş bulunuyor. Böylece Rusya ile Türkiye arasında normalleşme sürecinin de başladığını da söyleyebiliriz. Her ülke halkı için hayırlı uğurlu olsun. İşlerin bu noktaya gelmesinde birçok gayret ve çaba var. Özellikle kardeş ülkelerimize, Azerbaycan'a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu dönem dostlarımızı arttıracağız, düşmanlarımızı azaltacağız. Bundan sonra da çalışmalarımız devam edecek. Akdeniz ve Karadeniz'i çevreleyen bütün komşularımızla dostane ilişkileri geliştirmek en önemli hedefimiz olacaktır.