Başbakan Yıldırım: FETÖ'ye karşı çıkan iki Başbakandan biri Erdoğan'dır

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin NG Otel'de düzenlenen 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kapanış konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım FETÖ terör örgütünün AK Parti döneminde palazlandığı iddialarına yönelik açıklamalarda 'Türkiye tarihinde FETÖ'ye karşı çıkan iki başbakandan biri kurucu liderimiz Erdoğan'dır' dedi.

1

AK Parti İstişare toplantısı sona erdi. Başbakan Binali Yıldırım toplantının kapanışında yaptığı konuşmada;

Geleceğe doğru emin adımlarla yürürken yaptığımız bu değerlendirmeler ve vardığımız sonuçlar yolumuza ışık tutacaktır. AK Parti Türkiye'de her zaman siyasetin gündemini belirleyicisi olmuştur ve bizim burada eriştiğimiz ulaştığımız hususlar Türkiye siyasetine de yol gösterecektir. Her toplantımızda olduğu gibi bu buluşmada da AK Parti'ye yakışan olgunlukta ve zenginlik içerisinde doya doya dolu dolu iki gün geçirdik. Ankara'ya güç ve enerjisi tazelenmiş umudu kuvvetlenmiş olarak dönüyoruz.İnşallah hızımızı hiç kesmeden Meclis grubumuz, hükümetimiz kaldığımız yerden çalışmalarımıza devam edeceğiz.

İSTİKRARIMIZA KASTEDEN HER PLANI BOZACAĞIZ

İç ve dış meselelerle yoğun bir gündemle geçmekteyiz. Amansız bir mücadele içindeyiz. Tek tek her birinizde bu konuda gördüğüm kararlılığı memnuniyetle ifade etmek isterim. Bu milletin birliğine bu vatanın bütünlüğüne bu bayrağın ayyıldızlı bayrağın göklerde dalgalanmasına ve Türkiye'nin istikrarına kasteden her planı bozarız bozacağız. Bütün kirli odaklar bir araya gelse bu millete asla geri adım attıramaz. İstiklalimizi ve geleceğimizi milli mücadele yıllarında nasıl canımız pahasına koruduysak bundan böyle de aynı şekilde yiğitçe koruyacağız. 15 Temmuz'da bu milletin iradesini esir alacağını zannedenler gerçeği en açık şekilde görmüştür.

KİMSE BU MİLLETİ DİZE GETİREMEZ

Tarihte namluların topların tankların üzerine yürüyen kahramanlar elbette görülmüştür. Ancak evlerden sokaklardan caddelerden birmilletin oluk oluk namluların tankların üstüne yürüdüğünü onların teslim aldığını gören hiç bir ulus yoktur, bu ulusun adı Türk ulusudur. Bu millet elinde silah olmadan ama yüreğinde dağ gibi imanı ile eşkiyaya dur demiş bir millettir. Bu topraklar gerektiğinde her yaştan her kesimden her görüşten insanın millet aşkı ile birer kahramana dönüştüğü topraklardır. Bu milletin vatan aşkını millet sevgisini iyi anlayamayanlar tarih boyunca hep yanlış yerde durduklarını görmüşler ve ağır bedeller ödemişlerdir. Ne FETÖ, ne DEAŞ ne başka bir kirli terör örgütü bu yüce milleti dize kimse getiremez. Gün gelir askerimizle polisimizle operasyon üzerine operasyon yapar inlerine girer onlara her yeri dar ederiz. Gün gelir topların tankların üzerlerine oluk oluk akar bizden aldıklarını teslim alırız. Bizimle düşmanlık yapılmayacağını cümle alem görmüştür. Görmeyenler 15 Temmuz'a baksınlar. 15 Temmuz 2 kurtuluş mücardelesinin başladığı gündür, bir milattır.

HESABINI TEK TEK VERECEKLER

Türkiye bir daha böyle bir acı tecrübeden geçmeyecektir, geçmemesi için de gereken her şeyi yapacağız. FETÖ, PKK, DEAŞ'ın yaptığı tüm hainliklerin hesabını tek tek verecek. Bu ülkeye yapılan fenalıkları bu millet asla unutmaz, unutturmaz. Törere karşı net bir duruş ortaya koyamayanlar bir gün bu gerçeği görecekler. Bunca şehit ve gazimize rağmen kafaları bulandırma gayreti içinde olanlar da bir gün gelecek kafalarına dank edecek. Ama bir gün onların milletin yüzüne bakacak yüzleri olmayacak. Tarih nasıl kahramanları yazıyorsa, hainleri de yazaaktır.

BU ÖRGÜTE DUR DİYEN İKİ BAŞBAKAN'DAN BİRİ RECEP TAYYİP ERDOĞANDIR

FETÖ AK Parti döneminde kurulmamış, palazlanmamıştır. Bunu sanki AK Parti döneminde kurulmuş gibi göstermek isteyenler var. Bunlar kendi kusurlarını örtmenin peşindeler. Bu terör örgütünün geçmişi 1960'lı yıllara kadar gider. Bu örgüt 12 Eylül sonrasında palazlanmış, 80-90'larda büyümüştür, devletin kurumlarına nüfus etmeye başlamıştır. 1980-2013 arasında bu eli kanlı örgüte sadece Türkiye'de 2 Başbakan karşı çıkmış açıkça mücadele etmiştir. Bunlar merhum Erbakan ve kurucu liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır.

NE ZAMAN AYNAYA BAKACAKSINIZ?

Bu örgüt soruları çalarken hangi tedbirleri aldınız, hangi Başbakan AK Parti kadar bu örgütle mücadele etti? 17 Aralık 2013 sabahı ülkede FETÖ'ye teslim olanları bu millet gördü. Yargı ve kolluğa siyasete darbe yaparken medya teslim oldu, bürokrasi teslim oldu, siyasi partilerin bir kısmı teslim oldu. 17 Aralık günü tek bir cesur ses Recep Tayyip Erdoğan Konya'da kürsüye çıktı, boyun eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz. CHP önce kendinin bu örgütle ilişiğini sorgulasın. Genel Başkanlık değişimi nasıl kumpasla gerçekleştiğini unutmadı. HDP ile örgüt arasında dönen pazarlıkların ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Biz özeleştirimizi yaptık yapıyoruz. Ama siz Allah aşkına ne zaman aynaya bakacaksınız asıl onun cevabını millete verin. AK Parti içerisinde ne FETÖ'cü ne başka bir terör örgütü mensubu barınamaz. Hepsini tek tek tespit ettik gereğini yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. ByLock'ta bakanlar varmış milletvekili varmış. Hepsi yalan. Bu açıklamalarınızla AK Parti'yi içerden karıştırmaya bizi birbirimize düşürmeye gayretiniz olduğunu biliyorum ama bunu asla başaramayacaksınız. Çünkü bu örgütlerle amansız mücadeleyi ve bu tehlikeyi en önce gören parti AK Parti'dir gereğini de yapmıştır.

BİZİM İÇİN KIRMIZI ÇİZGİ TERÖR FAALİYETLERİNİN BAŞLADIĞI GÜNDÜR

Bir eski Genelkurmay Başkanı çıkıp diyor ki biz uyardık. Ne uyardınız karara bakıyoruz Nur Cemaati izlenmelidir. Bizim için kırmızı çizgi terör faaliyetinin başladığı gündür, o da 17 aralıktır. Demokrasilerde böyle şey olmaz. Hiç kimse silah almadıkça teröre bulaşmadıkça insanları öldürmedikçe terör örgütü muamelesi göremez. Onun için bu örgüt ilk defa devletle bilek güreşine 17 Aralık'ta başlamıştır. Devletin elini tutan o bölek kökünden kırılmıştır. Dün burada şehitlerimizin isimlerini tek tek saydım. Şehin Kantarcı, eşinin ve çocuklarının yüzüne gururla bakmak istiyoruz. Gazi Volkan'ın yüzüne gururla bakmak istiyoruz. Yasin Naci'nin ablasına Ömer Halisdemir'in ailesinin çocuklarının yüzüne gururla bakmak istiyoruz. Şehitlerimizin aziz hatıraları karşısında başımız hep dik olacak. Onların huzurunda başımızı öne eğmeyeceğiz, gazilerimize şehit ailelerimize şunu açık kalplilikle söyleyecğiz siz canınızdan can verdiniz ama biz de hesabını sorduk.

 

TEK BİR MAĞDUR BİLE KALMAYACAK

Süreç devam ediyor. Soruşturmalar devam ediyor. Tespit ettiklerimizin gözlerinin yaşına bakmıyor adalete teslim ediyoruz. Hukukun en hızlı en hassas ve adil şekilde işlemesi sonuç alınması için gereken ne ise o yapılıyor. Savcılarımız hakimlerimiz konunun ciddiyetinin farkındalar. Ellerinden gelen bütün gayreti gösteriyorlar. Gece gündüz demeden çalışıyorlar. Milletin beklentilerinin ne kadar önemli olduğunun ne kadar acil olduğunu da çok iyi biliyorlar. Bütün imkanları zorlayarak bu alçak örgütün elebaşlarını darbeye karışanları cezalandırmak gazilerimizin şehitlerimizin haklarını sonuna kadar aramak için her türlü gayreti gösteriyoruz göstermeye devam edeceğiz. Şundan emin olun sürecin sonunda tek bir mağdur bile kalmayacak.

HER OYUNDAN HER ZOR SINAVDAN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK

Sürecin sonunda ininde saklanan FETÖ mensubu olmayacak. Gazilerimizin şehitlerimizin şehit ailelerimizin huzuruna alnımız ak bir şekilde çıkacağız. Bir kere daha 14 yıl boyunca çeşitli tehdit ve saldırılara karşı milletin yanında dim dik duran her arkadaşıma şükranlarımı sunuyorum. AK Parti doğrudan millet iradesine yönelik olan her türlü oyundan zor sınavdan alnının akıyla çıkmasını bilmiştir. Ne mutlu ki bizlere daima milletin tarafında olmuş, zorbalığa, haksızlığa vesayete karşı çıkmış bir siyasi hareketin mensuplarıyız. Allah bizi milletimizden ve bu hissiyattan ayırmasın. Her arkadaşım memleketin derdini kendi derdi haline getirmiş. Her AK Partili yoldaşım bu ülkenin bir derdine derman olmanın sevdasıyla yanıp tutuşmaktadır. Her arkadaşımın gözünde umut ışığı sözlerinde umudu gerçeğe dönüştürecek birikimi ve donanımı gördüm.

BİZ LAF DEĞİL İŞ YAPIYORUZ

Her zaman müsterihim. Türkiye'nin AK Parti ile yürüyecek daha çok yolu var, gerçekleştirecek daha çok hedefimiz var. Biz laf değil iş üretiyoruz. Laf üstüne laf değil, iş üstüne iş yapanlardanız. Biz bir gün öyle bir gün böyle değiliz. Biz her şartta her durumda daima aynı istikametteyiz biz ona buna çamur atmıyoruz. Milletin değerlerini yüceltmeye gayret ediyoruz. Hesabı hakka veririz halka veririz vesayetçilere değil. Her şeyin ötesinde bir mümin olarak her hayrın da her şerrin de defterimize yazıldığına inanıyoruz. Allah'ın hesabının bütün hesaplar üzerinde olduğuna inanıyor kabul ediyoruz. İnsan için bu aziz millete bu mübarek ülkeye bu hakikat davasına hizmet etmekten daha büyük bir kazanç olmadığını düşünüyoruz. Kendimizi her mazlumun, mağdurun ihtiyacından sorumlu tutuyor dünyadaki güçl savaşlarına zulümlere adaletsizliklere her zaman karşı çıkıyoruz. Biz bu değerlere daima sadaketle bağlı kaldık bağlı kalmaya d evam edeceğiz. Bundan sonra da asla başka yollara sapmayacağız. AK Parti siyaseti de adı gibi AK'tır lekesi yoktur asla da olmayacaktır. AK Parti'yi AK Parti yapan değerler bugün aynı tazelikte yaşamaktır. AK Parti siyaseti siz değerli arkadaşlarım nezdinde yine ilk günkü gibi ayaktadır.

SON KARARI YİNE MİLLETİMİZ VERECEK

Türkiye'nin geleceği adına önümüzdeki dönemde pek çok kritik adımların atılması gerekiyor. Bu değerli kadronun bu tarihi görevleri yine hakkını yerine getireceğinden endişem ve şüphem yoktur. İnşallah sistemdeki tınaklıkları tek tek açarak hem yeni anayasa hem başkanlık sistemi ile ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Konuyu hem Meclis'te hem de kamuoyu nezdinde tartıştık konuştuk görüştük. Artık gerekli istişareleri yaptık. Bundan sonra yapacağımız iş teklifi en kısa sürede Meclis'e getirmek ve yüce Meclis'in iradesine teslim etmek. Yüce Meclis Anayasa değişikliğimizi görüşecek ve öyle ümit ediyorum ki bu teklif milletin önüne gidecektir. İsteğimiz budur. Meclisimiz ister 367 ister 330'la bunu onasın her halukarda son kararı millet söyleyecek.

BİZİ ÇIRAK ÇIKARMAYA ÇALIŞANLAR FIRAT KALKANI'NA BAŞİKA'YA

BURALARDAKİ AY YILDIZLI BARYAĞIMIZA BAKSINLAR

Milletten korkmayalım. Millet her şeyin en iyisini yapar. bugüne kadar yaşadığımız krizleri en güzel şekilde millet çözdüyse bu sorunu da yine milletimiz çözecektir. Türkiye bir çok tehditle karşı karşıya. Sınırlarımız ötesinde yaşanan istikrarsızlıklar ülkemizde amansız bir şekilde terör mücadelemiz bütün bunlar bizim önümüzde varken bir de kendi içimizde sistemle ilgili tartışmayı sürdürürsek o zaman ülkeyi geleceğe hazırlamakta enerji ve zaman kaybına uğrarız. Allaha şükür bugün Türkiye başını ağrıtan tüm şer odaklarına karşı mücadelesini zerre kadar kararlılıktan taviz vermeden yerine getiriyor. Bizi, Suriye'de Irak'ta çırak çıkarmaya çalışanlar Fırat Kalkanı'na baksınlar, bizi Halep'te çırak çıkarmaya çalışanlar Başika'ya baksınlar oradaki AY Yıldızlı bayrağa baksınlar. Mesele memleket meselesi olursa kimin ne dediği önemli değildir. Hiç kimsenin icazetine de iznine de ihtiyacımız yoktur. Kararımızı vereceğiz ülkemizin toprak bütünlüğünü milletimizin birliğni beraberliğini korumak için gereken adımları atmaktan zerre kadar tereddüt duymayacağız.

 

HEPSİNİ BURUNLARINDAN FİTİL FİTİL GETİRECEĞİZ

Yöre halkının terörle mücadele konusunda hükümetimizle yoğun bir dayanışma içerisinde olduğunu biliyoruz. Bir yanda terörün yörede oluşturduğu tahribatı ortadan kaldırmak için büyük bir yatırım hamlesi başlattık. Bölgeye cazibe merkezlerinni kurulması iş aş imkanlarının sağlanması ve yıkılan bütün ilçelerin binaların yeniden yapılması bunlar şu anda yaptığımız çalışmalar. Bir yıl içerisinde 30 binden faza konut yapacağız. Terör örgütünün mensuplarının oradaki vatandaşlarımızın başına yıktığı o binaları daha güzel bir şekilde yapacağız, daha iyisini yapacağız ve vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Ayrıca sosyal kalkınmayı manevi kalkınmayı da fiziki kalkınmayla eş değer olarak başlatıyoruz. Eğitimde sivil toplum hayatının geliştirilmesinde terör örgütlerinin zararlı faaliyetleri konusunda vatandaşın bilinçlendirilmesinde gereken her türlü çalışmayı bütün kurumlarımızla STK'larla yapmaya devam edeceğiz. Partimiz mensuplarımıza yönelik suikast girişimleri de bizi durduramaz sekteye uğratamaz. 3-5 teröriste pabuç bırakacak teşkilat değildir AK Parti. Gerekli koruma önlemini de alacağız ama teşkilat mensuplarımıza yapılan alçak saldırıların hesabını da burunlarından fitil fitil getireceğiz. Her bir şehidimizin de hesabını tek tek soracağız.

TÜRKİYE'NİN TERÖR GÜNDEMİYLE ESİR ALINMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Zora gelince dara gelince hemen konuşalım çözüm lafları etmeye başlıyorlar. Çözüm mözüm yok. Çözüm millettedir. Terör ortadan kalkıncaya kadar bu örgüt milletle devlet arasından defolup gidinceye kadar konuşacak hiç bir şeyimiz yok. Bunlara lojistik destek yapanlar Meclis'te bir yandan siyaset yapıp bir yandan terör örgütünün değirmenine su taşıyanların da sabrımızın taşırmaya az kaldığını ve milletimizin sabrının taşmaya yakın olduğunu unutmamaları lazım. Milletle bağlantılı olacaklarsa terörle bağlantılarını kesmeleri gerekmektedir. Terör örgütün reddetmeleri gerekmektedir. Aksi halde seçmenden aldıkları oyu, iradeyi terör örgütüne teslim etmiş olurlar. Bunun da kabul edilecek bir yanı yoktur. Buna ne millet rıza gösterir ne de devlet rıza gösterir. Siysaet kanalları sonuna kadar açıktır. Ama siyasetin meşru şekilde yapılması terör örgütünün asla ve asla yanında yöresinde içinde bulunmaması gerekir. Vatandaş soruyor, HDP terör örgütüne açıkça destek veriyor. PKK terör örgütü değil diyor, cenazelerine katılıyorlar. Bunlara neden bir şey yapılmıyor diyor. Yüce Meclis dokunulmazlıkları kaldırdı. Bütün milletvekilleri için dokunulmazlıklar kalktı. Artık görev yargınındır. Bağımsız ve tarafsız Türk adaleti en iyi şekilde yapacaktır.Yargı ne yapacağını biliyor.

COĞRAFYAMIZ BİZE BÜYÜK BİR SORUMLULUK DA YÜKLÜYOR

Her kim ülkenin demokrasisini zayıflatacak iradeyi yok sayacak bir faaliyet içerisine girmişse mutlaka bunun karşılığını görecektir. Nasıl FETÖ bunun hesabını veriyorsa bölücü terör örgütü ve onu destekleyenler de aynı hesabı vercektir. Bundan milletimiz emin olabilir.  Ülkemizin önünde pek çok tehdit gibi pek çok da fırsat var. Coğrafyamızın bize büyük bir sorumluluk yüklediğinin de farkındayız. Cumhurbaşkanımız bir yandan hükümetimiz bir yandan çalışıyoruz. Bütün tarafları makul ve adil olmaya davet ediyoruz. Bugün düne göre Türkiye'nin tezlerinin görüldüğü ve ona göre adımlar atıldığını görmekteyiz. İsrail'le  Rusya ile ilişkilerimizi normalleştirdiğimiz gibi gelecek süre içerisinde gerek Suriye'de gerek Irak'ta hatta Mısır'da da ilişkilerimizi çok daha iyi şekilde gelişmesi için gayretimizi her gün arttırmaya devam ediyoruz. Bundan sonra daha çok Türkiye'nin 2023 2035 2053 hedeflerine zaman ayıracağız ve bunların gerçekleşmesi için daha fazla yatırım, üretim istihdam öngören projeleri kararları birer birer hayata geçireceğiz. Hedefimiz iddiamız Türkiye'yi muassır medeniyetler seviyesinin ötesine taşımaktır. Gelecek 8-10 yıl içerisinde Türkiye üst orta gelir grubundan üst gelir gruba çıkacak atılımları adımları atacaktır. Bunun için orta vadeli planımızda büyümeyi yüzde 5 seviyesine çıkardık. Bunun için atacağımız adımlarla bu oranı daha da yükseğe çıkaracağız.

 

EN BÜYÜK KAYNAĞIMIZ ASİL MİLLETİMİZDİR

Bunu biz başarırız ama irademiz dışında gelişecek şartlar dışında bunu başaracak gayretimiz vardır. Petrol, doğalgazımız olmayabilir ama başkalarında olmayan çok büyük kaynağımız var. Vatanını milletini seven dim dik ayakta duran asil milletimiz var. En büyük kaynağımız millettir. Bu milletle her yola gidilir bu milletle geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Kafamızda zerre kadar bi karışıklık yok. İlk gün ne dediysek bugün de aynı noktadayız. Kafa karışıklığı bizde değil AB'nin kendisindedir. İngilterenin çıkma kararından sonra bunun üzerinde kafa yormalıdır Avrupa Birliği. Artık ipe un sermeden, ama fakat demeden Türkiye'ye şartlar ileri sürülmeden gereği yerine getirilmelidir. Vize anlaşmasının artık daha bekletilmeden hayata geçirilmesini bu millet beklemektedir. AB şunu unutmasın, biz ahdimize vefa göstermeye devam edeceğiz. Nerey kadar karşılığını görmediğimiz zaman ne lazımsa o adımı hiç tereddüt etmeden atarız. Türkiye bir yandan Avrupa ve Balkanlar bir yandan Kafkaslar ve Ortadoğu'da istikrarın devam etmesi, ekonomik işbirliklerin gelişmesi için var gücüyle çalışmaya devam edecektir.

AK parti olarak biz bu konuda netiz. Kafa karışıklığımız söz konusu değildir. Türkiye'nin geleceğini inşa etmekte dev yatırımlar yapmakta Türkiye'yi adım adım büyütmekte ve kalkındırmakta kararlılığımız tamdır. Miletimize yapamayacağımızın bir şeyin sözünü vermedik, yüzümüz AK alnımız pak. Çok çalışacağız daima milletimizin derdine derman olabilmek için hizmet etmeye ülkemize milletimize yeni eserler kazandırmaya devam edeceğiz Allah yar ve yardımcımız olsun. Her birinize teşekkür ediyorum, sevgilerimi saygılarımı sunuyorum. Sağolun var olun.