AK Parti'nin ilk mitingi Kahramankazan'da yapılacak

Başbakan Yıldırım, genel yayın yönetmenleriyle biraraya geldi. Yıldırım, mitinglere Kahramankazan'da başlayacağını açıkladı.

Akşam Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, Başbakan Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı bozkurt işareti için ' Dünkü grup toplantısında işitme engelliler vamış. Orada MHP'liler de varmış. Sayın Başbakanım bize neden selam vermiyorsun denince kendisi de işareti yapmış.' dedi.

1

AKŞAM Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, Başbakan Binali Yıldırım'ın genel yayın yönetmenleriyle biraraya geldiği toplantının ardından notlarını aktardı...

Sayın Başbakan Kampanya sürecinde neler olacağını anlattı. Sayın Cumhurbaşkanının etkin bir kampanya yürüteceğini söyledi. Büyük illerde ortaklaşa, birlikte gidip miting yapacaklarını anlattı. Kesinlikle MHP ile ortak kampanya olmayacaklarını söyledi. MHP ile ortak söylemleri olduğunu ancak böyle bir karar alınmadığını söyledi. 18 Mart kritik bir tarih. Orada çok ciddi, katılımlı bir miting olabilir. Oraya sayın Bahçeli'nin katılabilme ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Dünkü grup toplantısında bozkurt işaretini sorduğumuzda şunu anlattı: Dünkü grup toplantısında işitme engelliler vamış. Orada MHP'liler de varmış. Sayın Başbakanım bize neden selam vermiyorsun denince o işareti yapmış. Burada bu ülkenin aleyhine çalışan olmasın herkesle işbirliği yaparız dedi. 

"CHP'NİN BUNLARIN YANINDA SAF TUTMASI AĞRIMA GİDİYOR"

Sayın Başbakan altını çizerek şunu söyleyor: Bakın PKK, FETÖ, DHKP-C 'hayır' diyorlar. Bunu anlayabilirim. Benim anlamadığım, ağrıma giden CHP'nin bunların yanında saf tutmasın. Yoksa evet de diyen hayır da diyen vatandaş başımızın üstündedir diyor. Sayın Başbakan "Referandumdan ne çıkarsa çıksın bu ülke bölünmez" dedi. Burada patron millet. Millet ne karar verirse herkesin saygı duyması gerektiğini anlattı.

KARARSIZ SEÇMENLE BİRE BİR TEMAS KURULACAK

Kampanyada kararsız kesimle ilgili birebir temasla çalışmaları olacağını söyledi. "Hayırcılar endişeleri anlatıyor, biz umudu anlatacağız" dedi. ABD'ye tek söyledikleri şey şu, bunu her an bekliyorlar: Bizim tek ilkemiz var, terör örgütü ile mücadele ederken yanınızda başka bir terör örgütü olamaz. Sayın Başbakan'ın konuşmalarından yola çıkarak söylüyorum, çok olumlu bir cevap gelmesini bekliyorlar.

SAYIN BAŞBAKAN FETÖ ELEBAŞININ İADESİNDE UMUTLU

Ben sayın Başbakan'ın FETÖ elebaşısının Türkiye'de iadesi konusunda çok umutlu gördüm. Evrakları birebir Oval Ofis'e gönderdikleri belli. Kendisini çok umutlu gördüm.

HAİNLERİN BİR AN ÖNCE DEFTERLERİ DÜRÜLMELİ

Gündemimizde referandum var dedi. Referandum bitsin ondan sonra idamı konuşuruz dedi. 15 Temmuz gecesindeki şehit ve gazilerle ilgili vatan hainlerin yargılanmalarına atıfta bulunarak bir an önce defterleri dürülmeli, kalemleri kırılmalı dedi.

BUNDAN SONRA BU SÜREÇ BÖYLE İŞLEYECEK

Figen Yüksekdağ'la ilgili olarak kim olursa olsun bundan söyle süreç böyle işleyecek dedi. 7 kişiden oluşan bir İnceleme Komisyonu kurulacağını söyledi. Şu an ki durumda ihraç edilen memurların mahkemeye gitme şansı yok. Bu memurların komisyona başvurmaları durumda gerekli incelemeler yapıldıktan sonra haksız bir işlem olduğu kanısına varılırsa bu devlet memurlarının tamamı mahkemelere gidebilecek. 

TSK'DA BAŞÖRTÜSÜ YASAĞININ ÜZERİNDE 2-3 AY ÇALIŞILDI

2-3 aydır bu konu üzerinde çalışıyorduk dedi. Bu doğal akışında olması gereken konular. Yaşam tarzı, ifade özgürlüğü, giyim özgürlüğü konusunda bunlar normal gelişmeler diye düşünüyor. 

İSTİHDAMDA 'BEN DE VARIM' DİYEN İŞADAMLARI TAKİP EDİLECEK

İstihdam teşviğinde "Ben alacağım" diyen işadamlarının takip edileceğini söyledi. Bu konuyla ilgili çok olumlu bir ivme olduğunu belirtti.