Başbakan Yıldırım yeni sistemin en kritik noktasını açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım Ankara Arena'da referanduma evet kampanyasında Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin getireceği yenilikleri tek tek sıraladı.

1

Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye'de terörün sonunu getireceğini söyledi. 

Yıldırım'ın açıklamaları şöyle: 

YENİ SİSTEM TERÖRÜ BİTİRECEK TERÖRÜN SONUNU GETİRECEK

Türkiye enerjisini büyümeye hasredecek. Yeni sistem bürokrasiyi azaltacak, devletin her birimini daha fazla uyum içinde tıkır tıkır işlemesini temin edecek. Yeni sistem terörün sonunu getirecek, terörü yok edecek. Siz zannediyor musunuz ki PKK, DEAŞ, FETÖ avaz avaz hayır kampanyasını boşuna yapıyor. Onlar hayır çıksın diye kendilerini parçalıyor, bunun anlaşılır tarafı var; çünkü bu değişiklik onları yok ediyor, onların hayat damarını kesiyor. Ne yaparsa yapsınlar, yok olacaklar. Bu ülkenin enerjisini, vaktini, bu milletin enerjisini yok etmeye muvaffak olamayacaklardır.

ARTIK DARBECİLER TÜRKİYE'YE AYAR VEREMEYECEK

Aziz yol ar kadaşlarım, değerli kardeşlerim, bu değişiklik ülkemiz için tarihi bir fırsattır. Güçlü yönetim sayesinde Türkiye'de artık vesayet, güç odakları, darbe dönemleri tarih olacak inşallah bu ülkenin bir daha gündemine gelmeyecektir. Hiç kimse hiç bir şekilde milletin seçtiklerine yani millete ayar vermeye kalkamayacak. Yeni sistemle birlikte ekonomi daha güçlü, daha sağlam ve sağlıklı bir zeminde ilerleyecektir.