Başbakan Yıldırım: Vicdan hareketi başlatalım acının sesini duyuralım 

Başbakan Yıldırım, Kadınların Seçme ve Seçilme hakkı kazanmasının 82. Yıldönümünde anlamlı bir çağrı yaptı: Halep'teki acı çeken kadınların seslerini duyuralım. 

Başbakan Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ve kadın vekillerle TBMM’de düzenlenen 'Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkını Kazanmasının 82'nci Yıldönümü' etkinliğine katıldı. Konuşmasında Halep'te yaşanan insanlık dramına dikkat çeken Yıldırım şöyle konuştu:

İnsanlık dramı yanı başımızda

Özellikle Halep'te ıstırap çeken kadınlarımızı buradan hürmetle selamlıyorum. Gazze'de, Suriye'de dünyanın birçok yerinde hiçbir suçu günahı olmadan bedel ödeyen kadınlarımızı buradan selamlarımızı iletiyoruz. O masum çocukların acısını tarif edemediğimiz, anaların, babaların, o çaresizlerin kısık sesleri kalbimizi kanatıyor. Ama Türkiye, burada da kendine yakışanı yapmaya devam ediyor. Kadınlarımızın çektiği acılara dikkatinizi çekmek istiyorum ve buradan bütün kadınlarımıza çağrıda bulunuyorum. Gelin, Türkiye'den yola çıkarak, bir vicdan hareketi başlatalım. STK'lar, özel sektör, siyaset, devlet ele ele verelim. Halep'teki acı çeken kadınların seslerini duyuralım. Artık hiçbir coğrafyada kadınlarımız ağlamasın.

Kota değil alan açalım 

Yıldırım kadınlara pozitif ayrımcılık konusunda da şöyle konuştu: Kadınların hakların güçlenmesi için anayasa değişikliğini biz yaptık. Kadına kota ayırmak belki yeterince demokrasi anlayışını geliştirmemiş ülkelerde düşünülebilir. Benim kişisel tercihim kadınlara kota değil, mücadele edeceği alanları açmaktır.