Başbakan Yıldırım: Ülke bölünecek olsa önce Kandil ‘evet’ der 

Başbakan, referandumdan ‘evet’ çıkması halinde ülkenin bölüneceği yönündeki karalamaya yanıt vererek, “Öyle olsa Kandil, ayağına gelen bu fırsatı geri teper mi?” diye sordu. 

1

Başbakan Binali Yıldırım, ‘hayır’ cephesinin karalamalarına yanıt verdi. Felaket tellallarına kulak verilmemesini isteyen Yıldırım, “Onlar diyor ki ‘ülke bölünecek’. Bu referanduma evet deyince ülke bölünecek olsa Kandil koşa koşa evet der. Böyle fırsat gelmiş ayaklarına teperler mi?” dedi. 

FİLMDEN MEDET UMUYOR 

Yıldırım, CHP’nin Şilili bir yönetmenin ‘no’ filminden esinlenerek kampanya tasarlamasını da değerlendirdi. Kılıçdaroğlu’nun ilham peşinde olduğunu belirten Yıldırım, “Nerede bulmuş Şili’de. Adamlar film yapmış CHP de ondan medet umdu. Hani artık halkı esas alacaktınız? Şili’ye kadar uzanacağınıza Şile’ye gitseydiniz bu ülkenin köylerine kasabalarına gitseydiniz. Filmlerden daha çoğunu orada öğretirlerdi. Ama kafa takılmış” şeklinde konuştu. Yıldırım şöyle devam etti: Abdülhamit Han’dan aldığımız ilhamlar onun hayali olan projeleri gerçekleştiriyoruz. Gazi Mustafa Kemal’in vizyonu ile muasır medeniyetler seviyesini yakalıyoruz. Rejimin adı belli; Cumhuriyet. 

İsrail’e ezan tepkisi 

Son dönemde dünyada ayrımcı ve ırkçı söylemlerini yükseldiğine dikkat çeken Yıldırım, “İsrail Meclisi'nin ezan kısıtlaması Avrupa'da yükselen İslam karşıtı söylemler çok ama çok tehlikeli bir gelişmedir. Bütün ülkelere çağrıda bulunuyorum. Dünyanın ve insanlığın huzuru için elimizi taşın altına koyalım” dedi. 

Başbakan’dan bozkurt selamı 

Başbakan konuşması sırasında izleyici sıralarına dönerek bozkurt işareti yaptı. Yıldırım, "Milliyetçi kardeşlerim 'önce memleketim ve önce milletim' dediler. Ve birlikte yola çıktık" diye konuştu.