Başbakan Yıldırım: Türkiye güçlenirse horozlanamayacaklar 

Başbakan Yıldırım, yeni sistemle Türkiye’nin dış politikasının daha da güçleneceğini vurgulayarak, “Herkes haddini bilecek” dedi. 

Başbakan Yıldırım, yeni sistemle birlikte Türkiye’nin kaılıcı istikrara kavuşacağını söyledi. Yıldırım, “Türkiye güçlenirse etrafındakiler horozlanamayacak, herkes haddini bilecek. Türkiye'nin güçlenmeye ihtiyacı var. Türkiye dış politikasında daha güçlü olacak, üretim artacak” ifadelerini kullandı. 

HDP, Türkiye'ye meydan okudu 

Yıldırım, "Şu anda 'sorun yok' deniyor. Tamam şu anda sorun yok ama bu böyle olacak diye bunun da bir garantisi yok. Niye? Bakın 7 Haziran'da seçim oldu, hiçbir parti tek başına iktidar olacak çoğunluğu alamadı. Ama HDP diye bir parti çıktı ne dedi? 'Bizim arkamızda Kandil var, biz, bir kaşık suda sizi boğarız' dedi. Türkiye'ye, bu büyük millete meydan okudu. 

İŞİ ŞANSA BIRAKMAYALIM 

İşte şimdi buna dikkat edeceğiz. Bir daha öyle bir değişiklik getirelim ki her zaman tek başına hükümet çıksın, işi şansa bırakmayalım. Bugün AK Parti ama yarın başkası da olabilir. Kim olursa olsun, mutlaka tek başına güçlü iktidar olsun. Çünkü bu bölgede güçlü olunmazsa, işimiz zor. Güçlü olmak mecburiyetindeyiz. Onun için bu değişikliği getirdik" dedi. 

Tüm teröristlerin ensesindeyiz 

"Allah sizden razı olsun. Bu millet, büyük millet. Bu milletle hiç kimse bilek güreşi yapamaz. PKK'sı da FETÖ'sü de DEAŞ'ı da alayı gelse bu millet hepsinin hakkından gelir. O darbecileri püskürttük, inlerine girdik, şimdi hepsi hesabını veriyor, hesap verecekler. O şehitlerimizin, gazilerimizin hesabını verecekler. Teröristlerin ensesindeyiz, canlarına okuyacağız."

Milliyetçiler ne yapacağını bilir!

MHP’lilere seslenen Yıldırım, “Şimdi bir de milliyetçilik adına ’hayır’ kervanına katılan maskeliler var. Siz nasıl milliyetçisiniz. Ülkücü ve MHP’li kardeşlerim PKK’yla aynı safta duranlara cevabı verir. Milliyetçi FETÖ’nün oyuncağı olur mu? Milliyetçi Türkiye düşmanlarıyla iş tutar mı? Ülkücü, milletini ve vatanını sever. Vatanı ve bayrağı için ne yapacağını çok iyi bilir” dedi.