Başbakan Yıldırım: Sen bu sonucu tanımazsan millet de seni tanımaz 

Başbakan Yıldırım, ''Kemal Bey ağzını 'hayır, hayır' demeye o kadar alıştırmış ki 'hayır, hayır' demeye devam ediyor. Sonuçları tanımamak asla ve asla kabul edilemez'' diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi'ne gelişi sırasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını sorulduğu Yıldırım, “'Bu sonuçları tanımayacağız.' tarzında talihsiz bir beyanı olmuştur. Halkın tanıdığı sonuçları ana muhalefet partisinin tanımaması kabul edilebilir bir şey değildir. Bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir” ifadelerini kullandı.

Asla kabul edilemez

Yıldırım, Kılıçdaroğlu’na seslenerek, “Eleştirinin, sınırı hukuktur, adalettir. Buraya kadar her şey normaldir ancak çeşitli iletişim mecraları kullanılarak insanları sokağa davet etmek, sonuçları tanımamak asla ve asla kabul edilemez” diye konuştu. 

GÖLGE DÜŞÜRME ÇABASI BOŞ 

“Milletin iradesine saygı duyduğunu ifade etmek yerine, sandıktan çıkan sonuca gölge düşürme çabası boştur, anlamsızdır, faydasızdır” diyen Yıldırım, “Türkiye bir hukuk devletidir, dolayısıyla hiç kimsenin hukuksuz, sorumsuz bir tutum sergilemesi asla hoş karşılanmayacaktır” şeklinde konuştu. "Siyaset yapıyorum" diye kimsenin duygularıyla, hissiyatlarıyla oynanmaması gerektiğinin altını çizen Yıldırım, “Kemal Bey ağzını 'hayır, hayır' demeye o kadar alıştırmış ki 16 Nisan'da sandığa gitmemiş gibi 'hayır, hayır' demeye devam ediyor. Neymiş, bu halk oylamasının sonuçlarını tanımayacakmış. Bu ne demektir, eğer sen bu sonuçları tanımazsan, bu sonuçları ortaya koyan millet de seni tanımaz kardeşim” değerlendirmesini yaptı. 

YSK’da tüm parti temsilcileri var 

CHP’nin YSK’ya mühürsüz pusulalarla ilgili itirazını değerlendiren Yıldırım, “Şu bilinmelidir ki seçim esnasında her türlü karar alınırken, bütün partilerin temsilcileri vardır, gerek sandık başlarında gerek ilçe seçim kurullarında, gerek Yüksek Seçim Kurulu’nda bütün partilerin görevlileri mevcuttur. Dolayısıyla bu gerçeğin dikkate alınmasında fayda vardır” ifadelerini kullandı. 

Olağanüstü kongre yapılmayacak 

Başbakan Yıldırım, referandumun ardında AK Parti’de olağanüstü kongre olmayacağını seçimlerin de 2019’da gerçekleştirileceğini açıkladı. 

Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partiye dönüşünün ardından olağanüstü kongre düzenlenmeyeceğini söyledi. AK Parti’nin zaten bir kongre sürecine girmiş durumda olduğunu ifade eden Yıldırım, “İlçelerimizden, illerden başlayarak bu yıl içerisinde, bu yıl sonuna kadar bütün kongrelerimizi yenileyeceğiz. Bir kan tazelemesi, heyecan tazelemesi yapacağız. 2018'de de inşallah olağan kongremizi gerçekleştireceğiz” diye konuştu. 

ERKEN SEÇİM YOK, AYNEN DEVAM

Seçimlerin de takvime uygun olarak yapılacağını belirten Yıldırım, “2019 Mart yerel seçimleri, 3 Kasım 2019 birleştirilmiş Meclis ve cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlıklarımızı sürdüreceğiz. Bunun dışında Türkiye'nin gündeminde herhangi bir seçim yoktur, vatandaşlarımızın kafasını bulandırmaya gerek yok. Cumhurbaşkanımızın partimize katılması işi hemen olacak, ondan sonraki süreç tabii ki partimizin genel kurullarının konuşup görüşüp karar vereceği bir iştir" diye konuştu. 

‘Kabine revizyonu’ yapılacak mı?  

Bir gazetecinin kabine revizyonu olup olmayacağı yönündeki sorusu üzerine Yıldırım, şöyle konuştu: Bu seçim sadece anayasa değişikliği, konusunda bir sonuç ortaya koymamıştır. AK Parti olarak kendi payımıza düşen mesajı aldık. Nedir

 mesaj? 'Tamam, AK Parti'ye olan güven devam ediyor ancak şu şu hususlarda da daha dikkatli olmanız gerekiyor' diye bize bir de not düşüyor vatandaş, bunlara dikkat edeceğiz. Ne gerekiyorsa o hususlarda adımlar atacağız.

Tüm teşkilattan bölge raporu istedi

"Bütün teşkilatımızla çıkan bu sonucu, doğu ve güneydoğu’da alınan oyların değerlendirmesini önümüzdeki süreçte sakin bir şekilde, serinkanlılıkla yapacağız. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan gelen 'evet' oylarındaki anlamlı artış, 

bölgenin terör örgütlerinin çağrılarına prim vermediğini açıkça ortaya koymuştur. Bütün teşkilatlarımıza buradan ilan ediyorum, bölgenizdeki durumu tahlil eden ayrıntılı bir raporu kısa zamanda genel merkeze iletmenizi istiyorum." 

CHP fabrika ayarlarına döndü 

Kılıçdaroğlu’na “Tamam, kabul ediyoruz, iyi çalıştın, çok koşturdun ama milletin takdiri ortada. Bu gerçeği artık kabul et” diyen Yıldırım, "CHP, kendi eski fabrika ayarlarına döndü. Sayın Kılıçdaroğlu yenilgisini gürültüyle, tahrikle bastırmak istiyor. Ama artık mızrak çuvala sığmıyor, belli ki durumunda sıkıntı var. Bizim işimiz onların iç meseleleriyle uğraşmak değil, biz yolumuza devam edeceğiz" dedi. 

Oylamada verilen mesaj bu

"Türkiye birlik, beka mücadelesi veriyor. Bu mücadele hiç tereddüde uğramadan, rehavete düşmeden devam edecek. Halk oylamasının da bize verdiği mesaj, terörle mücadelenin kararlılıkla sürmesidir."

Halkın kararı nettir, sonuç evettir  

Kesin olmayan sonuçlara göre, yüzde 51,41 'evet' ve yüzde 48,59 da 'hayır' oyu çıktığını anımsatan Yıldırım, "Dolayısıyla anayasa değişikliğine yönelik halk oylamasında sonuç 'evet' olarak tecelli etmiştir. Halkın kararı nettir, sonuç evettir. Tabii 'evet' de veren 'hayır' da veren vatandaşlarımızın kararı başımızın tacıdır" diye konuştu.