Başbakan Yıldırım: Oylamaya gölge düşürmek boş çaba 

Başbakan Yıldırım, “Ana muhalefet partisi başta olmak üzere sonuçlara her kesimin saygı duyması gerekmektedir. Oy oranlarından yola çıkarak milletin sözünün üzerine söz söylemek yanlıştır”diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, CHP’nin referandum sonuçlarına gölge düşürmeye çalışmasına tepki gösterdi. Siyasetçilerin yeni şeyler söylemesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım, “Şaibe söylentileri yayarak halk oylamasına gölge düşürmeye çalışmak boştur. Ana muhalefet partisi başta olmak üzere sonuçlara her kesimin saygı duyması gerekmektedir. Oy oranlarından yola çıkarak milletin sözünün üzerine söz söylemek yanlıştır” şeklinde konuştu. 

50+1, MİLLİ İRADE TECELLİSİ 

Yıldırım, kampanya sürecinde her iki tarafın da kullandığı bazı sözlerin ve beyanların maksadını aşmış olabileceğini belirterek, “Eveti savunanlar da hayır diyenler de birbirini incitmiş olabilir. Kırgınlıkları kenara bırakma millet için el ele verme geleceğimizi inşa etme zamanıdır. 50+1 milli iradenin tecellisidir. Milletimiz tercihini yüzde 51.4 ile evetten yana kullanmıştır. Şimdi her zamankinden daha fazla dayanışma ve kardeşlik günüdür” ifadelerini kullandı. 

TUNCELİ DE KAZANDI 

Bu halk oylamasıyla yeni bir sayfa açıldığını ve kaybedenin olmadığını ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, “Bu sonuçtan rekor evet veren Bayburt da rekor hayır oyu veren Tunceli de kazançlı çıkmıştır” değerlendirmesinde bulundu.

Parti oylarını sorgulamak abes 

Referandumda MHP’den mi AK Parti’den mi oy kaybı olduğu yönündeki tartışmaları eleştiren Yıldırım, “Sonuçlardan sonra kimin ne kadar destek verdiğini sorgulamak abesle iştigaldir. Bu sayın Bahçeli’nin de dediği gibi kim kabul dedi kim ret dedi bunu mercekle aramak lazım. bu bir parti seçimi değildir. Bu milletin geleceğinin seçimidir. Bu arada doğu ve güneydoğudan gelen desteği teröre karşı mücadelede birlikte ve beraberliğimize verilmiş bir destek olarak düşünüyorum” dedi. 

Erdoğan’a davet alkışlarla karşılandı

Yıldırım, “Resmi sonuçların ilan edilmesiyle beraber kurucu genel başkanımız, Sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ı partimize davet edeceğiz ve kendisini aramızda görmekten bahtiyarlık duyacağız” ifadesini kullandı. Parti gurubunda bulunan AK Partililer Yıldırım'ın bu sözleri üzerine alkış tufanı kopardı. Referandumda kabul edilen anayasa maddeleri cumhurbaşkanının partisiyle bağını koparma şartını ortadan kaldırıyor. 

Kibir nefislerimizi ele geçirmeyecek 

Yıldırım, halk oylaması sonrasında da bütün vatandaşların hukukunu korumanın siyasetlerinin esasını oluşturmaya devam edeceğini belirtti.

Başbakan Yıldırım, "halk oylaması sonrası ilk grup toplantımızdan ilan ediyorum. Bütün vatandaşların hukukunu korumak savunmak siyasetimizin esası olmaya devam edecek. Evrensel değerlerin korunması en büyük meselemiz ve önceliğimiz olacak. Bir tek vatandaşımızın bile kalbinin kırılmasına rıza göstermeyeceğiz. Kibir ve gurur nefislerimizi ele geçirmeyecek. Ayrımcılığı reddedeceğiz eleştiriye açık olacağız” diye konuştu. 

VESAYET BELASINA SON

Yıldırım, "Vesayet artıklarını milletin demokrasisinin başına bela olmaktan çıkaracağız. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin" dedi.