Başbakan Yıldırım: Kontrollü ruhlara karşı dikkatli ol! 

Başbakan Binali Yıldırım, CHP liderine “15 Temmuz'u içine sindiremeyen ve şanlı direnişe leke sürmeye çalışanların bu millete bir özür borcu var” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Grup Toplantısı'nda "Türkiye'yi işgal etmek isteyen FETÖ terör örgütü Kılıçdaroğlu'nun son dönemdeki eylem ve söylemlerinden cesaret alıyor” diyerek şu açıklamalarda bulundu: 15 Temmuz'u anlayamayan, içine sindiremeyen ve milletimizin şanlı direnişine leke sürmeye çalışanların olduğunu görüyoruz. Yaşananlara ‘kontrollü darbe’ diyenler kendi kontrolünü başkasına kaktıranlar var. Başta Kılıçdaroğlu olmak üzere millete özür borcu var, şehitlerimizin yakınlarına gazilerimize özür borcu var. 

FETÖ cesaret alıyor 

FETÖ terör örgütü Kılıçdaroğlu'nun son dönemdeki eylem ve söylemlerinden cesaret alıyor. Ana muhalefet partisi başkanı yol yorgunu. Sağ olsun beni referandum sürecince beni çok düşündü. Şimdi ben onu uyarıyorum: kontrollü ruha girme. Kontrollü ruhlara karşı dikkatli ol! 

Sırtından vuran insanla çalışılır mı? 

"Bile bile içeriden senin sırtına hançer saplayacak insanlar varken nasıl yöneteceksiniz ülkeyi? Tabii ki bu temizlik yapılacak. Hiçbir mikrop kalmayacak şekilde bu temizliği yapacağız" diyen Yıldırım şöyle konuştu: Devletimiz şehitlerimizin ve bu milletin hakkını terör örgütlerine ve onların yan sanayi siyasetçilerine yedirmez. Hükümetimiz Kıbrıs konusunda tavrını koruyacaktır. Türkiye AB kapısının kapanacağı gibi bir tehditle bize aba altından sopa göstermeye çalışanlar şunu iyi bilmelidir; AB'nin Türkiye'ye ihtiyacı Türkiye'nin AB'ye ihtiyacından daha fazladır. 

Yanımızda devlet kurmak isteyen sükutu hayale uğrar 

"İsrail'in Mecsid-i Aksa'yı kapatmasının hiçbir mantıklı açıklaması yoktur" diyen Başbakan Yıldırım şöyle devam etti: Ortadoğu'da fitili ateşlemeye hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz. Yanı başımızda sözde referandumla sözde bağımsız devlet kurmaya çalışanlar da hiç şüpheniz olmasın sükutu hayale uğrayacaklardır. Hiç kimse Türkiye'yi hafife almasın. Bu ülke 15 Temmuz direnişi, 16 Nisan yükselişiyle darbeleri tarihe gömmüştür. Terörün her türlüsüyle mücadelemiz devam edecektir. 

OHAL bahanesiyle tas koyamazsınız

“Yüce Meclis'e OHAL'in 3 ay uzatılması için müracaatımızı yaptık ve tekrardan süre uzatıldı ” diyen Başbakan Yıldırım şöyle devam etti: OHAL vatandaşa değil devlete, idareye ilan edildi. İsteyen mitingini, yürüyüşünü yapıyor. OHAL'i bahane ederek Türkiye'nin büyümesi, gelişmesi, ilerlemesinin önüne taş koyan hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Son açıklanan veriler Türkiye ekonomisinin ne kadar sağlam olduğunu teyid etmektedir.

Binlerce ekmek kapısı açıldı

2016 ihracatımız yüzde 11,5 daralırken Haziran 2017'de yüzde 1,25 artarak 13 milyon 600 milyon dolara ulaşmıştır. Türkiye'nin önümüzdeki dönemde yüzde 5 ve üzerinde bir büyüme bandına oturacağına inanıyoruz. Türkiye'yi büyütürken yüz binlerce vatandaşımıza da ekmek kapısı açtık. Nisan dönemi işsizlik oranı bir önceki döneme göre 1.2 puan geriledi. 

AİHM'E BAŞVURU 12 BİN DÜŞTÜ 

OHAL İnceleme Komisyonu'nu KHK ile kurduk. Şu an 300 bin itiraz var. Hepsi tek tek inceleniyor. Ülkemiz aleyhine AİHM'e 24 bin başvuru varken bu sayı 12 bine inmiştir. Kurunun yanında yaş yanmayacak.