Başbakan Yıldırım: Gideceğin yer çıkmaz milletle birlikte yürü! 

Kılıçdaroğlu’na yürüyüşten vazgeçme çağrısı yapan Yıldırım, “Buradan söylüyorum. FETÖ'cülerin, bölücülerin ayakta alkışladığı bu yürüyüş milli bir yürüyüş değildir'' dedi. 

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yürüyüşünü sonlandırması için çağrı yaptı. FETÖ'cülerin, bölücülerin ayakta alkışladığı bu yürüyüşün, milli bir yürüyüş olmadığını söyleyen Yıldırım, “Bizim yürüyüşümüz millet içindir, gelecek içindir, istikrar içindir. Sayın Kılıçdaroğlu, bu sevdadan vazgeç. Bölücülerle, FETÖ'cülerle gideceğin bir yer yok. Gideceğin yer çıkmaz sokaktır. Onun için gel milletin arasına, milletle beraber yürü, istikbal de senin olsun” diye konuştu. 

BİZ YOLA MİLLET İÇİN ÇIKARIZ 

Yıldırım, amaçlarının Türkiye'yi daha ileri noktaya taşımak olduğunu belirtti. Hiçbir zaman krizlerden, darbelerden medet ummadıklarını, kaos, fitne için yollara düşmediklerini söyleyen Yıldırım, "Bu şekilde yapanlara da asla prim vermedik. Milletten icazet almadan, milletin iznini almadan hiçbir yola çıkmadık. Biz yollara millet için çıkarız. Daha fazla proje için çıkarız. Bizim adımlarımız hak yolda kutlu bir dava için atılmış adımlardır. O davanın adı millete hizmet davasıdır. Onun dışında atılan adımlar beyhudedir" ifadelerini kullandı.   

Teröristler artık saklanan konumda 

Başbakan Yıldırım, terörle mücadelede 6 Ağustos'tan bu yana alınan mesafeye dikkat çekti.

Başbakan Yıldırım, Kemah İlçe Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret etti. Burada Bölük Komutanı Üsteğmen Varol Öztekin, 4 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyona ilişkin Yıldırım'a bilgi verdi. Yıldırım, güvenlik güçlerinde aynı kararlılığı görmenin kendilerini heyecanlandırdığını ve mutlu ettiğini belirtti. 

Başbakan Yıldırım, "Terörist, saldıran değil sizden kaçan, saklanan konuma geldi. Terörle mücadelede geldiğimiz en önemli nokta budur. Savunma değil, taarruz. Geçen yıl 6 Ağustos'ta aldığımız bu karar, bugüne kadar sahada mutlak üstünlüğü ele geçirmemizi sağladı. Bundan sonra da buna devam edeceğiz" ifadesini kullandı. 

80 milyon bir arada olacağız

"80 milyon vatan evladının kardeşliğini bozmak isteyenlere karşı mücadelemiz kesintisiz devam edecek” diyen Yıldırım, “Zaman zaman bu alçaklar, canımızı yaksa da bizi üzse de hiçbir zaman kirli emellerine ulaşmayacaklar. Binlerce yıllık kardeşliğimizi asla bozamayacaklar. 80 milyonun her daim bayram coşkusuyla kucaklaşmasını katiyen engelleyemeyecekler. Hacı Bektaş Veli'nin dediği gibi her zaman bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, birlikte Türkiye 

olacağız” dedi. 

16 Nisan erken bayram

Türkiye'nin bu yıl erken bayramı 16 Nisan'da yaşadığını söyleyen Yıldırım, 16 Nisan'ın vesayetlerin son bulduğu, millet iradesinin hakim olduğu bir demokrasi zaferi, milletin zaferi olduğunu söyledi. Yıldırım, “Dün yola çıkanlar gibi değiliz. Biz yürüyoruz, milletle beraber yürüyoruz, millet için yürüyoruz" dedi.

Maşaları halen devrede

Terör örgütlerinin, Türkiye'nin kazanımlarını yok etmek için içeride ve dışarıda işbirlikçilerinin olduğunu bildiklerini kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti: Denediler, başaramadılar. Terörü, FETÖ'yü bir maşa olarak kullandılar. Kullanmaya da devam ediyorlar.