Başbakan Yıldırım: 82 model elbise Türkiye’ye dar

İstanbul’un birçok ilçesini ziyaret eden Başbakan Yıldırım, “82 model bir sistem Türkiye'ye dar geliyor. Bu vesayet anayasasını artık çöpe atalım” dedi. 

Türkiye bugün geleceğini oyluyor…  Başbakan Binali Yıldırım dün referanduma saatler kala Esenyurt, Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy’de İstanbullular ile bir araya geldi. “Ülkenin her yerinde, hayatın her alanında kalkınma için çok büyük işler yaptık. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böleriz de Türkiye'yi böldürtmeyiz" diyen Başbakan Yıldırım’ın, 16 Nisan mesajlarını şöyle verdi: 

Büyük fırsat günü 

Aziz İstanbul, sen cihan hükümdarı Fatih'in şehrisin. Sen Müslüman Türk medeniyetinin kalbisin. Sen üç kıtaya adalet götüren ecdadın bıraktığı en önemli yadigarsın İstanbul. Sana hizmet etmek, seni dünyanın marka şehri yapmak bizim boynumuzun borcudur. Türkiye'nin güçlü yönetime ihtiyacı var. Artık patinaj yapmanın, uzlaşmazlık dönemlerinin sonu gelmiş olmalı. Meclis aritmetiği yetersiz kaldığında devletin, sistemin felç olması artık gündemden kalkmalı. Bugün tedbir almazsak, yarın geç olacak. 16 Nisan, bu bakımdan millet için bir fırsattır. 

Artık sistem yürümüyor 

Bu sistem artık yürümüyor. 82 model darbeden kalma bir sistem, Türkiye'ye, bölünmüş yollarıyla, hava alanlarıyla, şehir hastaneleriyle büyümüş kalkınmış Türkiye'ye, bu elbise dar geliyor. Bu vesayet anayasasını çöpe atmaya hazır mısınız? 

15 yılda şaha kalktı 

15 yılda bir Türkiye'yi 3 Türkiye yaptık. Ama bu elektronik muhtıra, kapatma davası, 17-25 Aralık olmasaydı, 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi olmasaydı o zaman bir Türkiye'yi 5 Türkiye yapacaktık. 15 Temmuz'un hesabını 16 Nisan'da soracağız.  Terör örgütleri, bazı Avrupa ülkeleri kol kola girmişler 'hayır' çıksın diye ellerinden geleni yapıyorlar. Ne yaparsanız yapın, bu aziz millet, bu bayrağı indirmez, bu ezanları dindirmez. 

Milletimiz kazanacak 

"Ülkemizin geleceği için en doğru kararı vereceğinize inanıyorum" diyen Başbakan Yıldırım, "Her türlü vesayete son vermenin miadı olan bir gündeyiz" diye konuştu.

Ülkemizin geleceği için en doğru kararı vereceğinize inanıyorum. Türkiye kazanacak, 'evet' kazanacak. Hiç kimsenin bu ülkeyi muasır medeniyetler hedefinden uzaklaştırmasına asla izin vermeyeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı şevk ve aynı aşkla milletimize hizmet edeceğiz.  

Vesayete son vermenin miadı 

Şimdi bazıları '21 yaşındaki gençlere siyaset olmaz' diyor. 'Gençler bu işten anlamaz' diyor. O gençler ki 15 Temmuz alçak darbe girişiminde en öndeydiniz. Tankların önünde siz vardınız. O gece, bayrağı indirmediniz, ezanları dindirmediniz. Demokrasiyi korudunuz. Bu gün de her türlü vesayete son vermenin miadı olan bir gündeyiz.

Kararımız güçlü devlet

Gençler, benim rahmetli babaannemin bir lafı var. Babaannem, böyle bir işi yapmadan başka bir işe heveslendiğimiz zaman bize derdi ki 'Evladım önce şeblediğini boya, ondan sonra diğerine bak.' Şimdi önümüzdeki iş kararımız... Kararımız, güçlü devlet. Kararımız, önce millet, daima millet.  

Biz denize dökmeyiz!

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları veren Başbakan Yıldırım, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un tehditlerini de unutmadı: Biz denize dökmeyiz, biz yanaklarından öperiz merak etmesinler. Bizde düşmanlık yok, bizde nefret yok, bizde birlik ve kardeşlik var.