Başbakan Davutoğlu olay yerinde

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Sultanahmet'te bombalı saldırının gerçekleştirildiği yere karanfil bıraktı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sultanahmet'teki terör saldırısında yaralananları tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti.

Davutoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldi.

Başbakan Davutoğlu ve beraberindeki heyetin ziyareti, yaklaşık 20 dakika sürdü. Ziyarette eşi Sare Davutoğlu da Başbakan Davutoğlu'na eşlik etti.


Hastanede, Sultanahmet'teki terör saldırısında yaralanan 3 Alman ve 1 Norveçli turistin bulunduğu öğrenildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve beraberindekiler daha sonra Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavileri süren yaralılara ziyarette bulundu.

Ziyaretin ardından Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ve Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere olay yerine gelerek karanfil bıraktı. Davutoğlu çiftine ilgili bakanlar da eşlik etti.