Başbakan Davutoğlu: Saldırıda iki ihtimal var...

Başbakan Ahmet Davutoğlu Diyarbakır'da yaşanan saldırıyla ilgili önemli açıklamar yaptı. Başbakan Davutoğlu, Tahir Elçi'nin öldürüldüğü saldırıda iki ihtimalin olduğunu söyledi.

1

Başbakan Ahmet Davutoğlu Diyarbakır'daki çatışmada hayatını kaybeden Tahir Elçi'yle ilgili açıklamalarda bulundu. Başbakan Davutoğlu Diyarbakır'daki saldırıyla ilgili olarak, "İki ihtimal söz konusu, Tahir Elçi'ye yönelik suikast gerçekleştirilmiş olması. Kim yapmış olursa hedef açıktır. Hedef Tahir Elçi değil. Hedef Türkiye'dir. Türkiye'deki barış ve huzur ortamına yönelik saldırıdır. İkinci ihtimal ise polisimizin de teröristlere karşlık vermesi sonucu ateş arasında kalması sonucu hayatını kaybetmesi. Böyle bir durum da varsa bu açığa çıkar" dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

Barolar Birliği başkanı ile de görüşüp kendisine taziyelerimi iletmesini söyledim. Bakanlardan ve emniyet müdüründen gerekli bilgileri aldım.. Sayın Tahir Elçi bir açıklama yaparken, olumlu bir çağrı yapacağı basın toplantısında bir araç içerisinden polislerimize teröristler saldırdı. Bir polisimiz şehit oldu, bir polisimiz ağır yaralandı. İki olay arasında 100 metre var. Bu çatışmada Tahir Elçi hayatını kaybetti. Tahir Elçi'nin ailesine ve şehidimizin ailesine ve yakınlarına bu olayın mutlak suretle aydınlanacağını söylemek istiyorum.

"TAHİR ELÇİ'YE SALDIRIDA İKİ İHTİMAL SÖZ KONUSU"

Bugün yaşanan saldırıyla ilgili iki ihtimal söz konusu; Birincisi, Tahir Elçi'ye yönelik suikast girişimi, bu olay aydınlatılacak. İkinci olarak da, teröristlerin saldırısı sonrası çift yönlü olarak teröristlere olay açması ve bu iki ateş arasında Tahir Elçi'nin hayatını kaybetmesi. İdari ve adli soruşturma süratle yapılacak. 

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NDAN SÜKUNET ÇAĞRISI

Özellikle Diyarbakır'daki vatandaşlarıma çağrım, sükunetle olayın aydınlatılmasını beklemeleri. Bütün Türkiye'ye yeniden başsağlığı diliyorum. Olayın aydınlatılması için çalışıyoruz. İlk saldırı teröristlerin araç içerisinden yaptığı bir saldırı. Bu teröristlerin daha öncede terör olaylarına katıldığı istihbaratı var detaylı şekilde araştırılıyor.

CAN DÜNDAR AÇIKLAMASI

Olayı takip ediyoruz, hukuki bir süreç. Aylardır devam eden bir süreçti. Bütün meslekler gibi basın özgürlüğü de hukun sınırları içerisindedir. Bu konuda hükmü verecek olan bağımsız mahkemelerdir. Hepimizin varolan hukuki kurallara uyması gerekiyor.