Davutoğlu: Gençlerin düşman edilmesini izin vermeyiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Kahramanmaraş mitinginde halka hitap etti.

1

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları;

Kahraman şehrin, kahraman insanları, aziz Kahramanmaraşlılar sizleri saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Maraş sizde yetişen yiğitlere, şehitlere selam olsun. 

"KAHRAMANMARAŞ MİLLİ HİSSİYATIN MERKEZİDİR"

Değerli kardeşlerim, Kahramanmaraş her zaman güzel sözle karşıladı bizi, Allah sizden razı olsun Maraşlılar. Kahramanmaraş istikbalin baş şehridir.  İstiklalin ilk ışığını siz yaktınız, işte bu yüzden Kahramanmaraş milli hissiyatın merkezidir. 

Kahramanmaraş ilk günden beri AK Parti'yi doğru anlayan şehir oldu. Kahramanmaraş AK Parti'yi çok iyi anladığı içindir ki, bugüne kadar AK Parti için rekorlar kırıldı. Kahramanmaraş 1 Kasım'da da bize destek vermeye hazır mısınız ? 

"MİLLET BAHÇELİ'YE HAYIR DEMENİN BEDELİNİ 1 KASIM'DA ÖDETECEK"

Aziz Kahramanmaraşlılar, 7 Haziran seçimlerinde milli irade koalisyon istedi. 7 Haziran'dan sonra dedik ki milletimizin sözünün üstüne söz bilmeyiz. İşte bu anlayışla sandığı iyi okuduk ve ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için koalisyon arayışlarına girdik. Ancak muhalefet ne dediysek hayır dedi. CHP çıktı, blok siyaseti dedi. Kutuplaştırıcı bir siyaset izlediler. Biz başbakanlık koltuğundan feragat etmedik. Başbakanlığı millet verir. CHP ile koalisyon görüşmeleri yaptık, eğitim ve dış politikada 180 derece bir değişiklik istediler, biz olmaz dedik. Daha sonra Sayın Bahçeli'ye dedik ki 'gel beraber hükümet kuralım' 'hayır' dedi. Bahçeli biz ne dediysek 'hayır' dedi. Millet Bahçeli'ye hayır demenin bedelini 1 Kasım'da ödetecek. 

"SİLAHLAR TOPRAĞA GÖMÜLMEDİKÇE TERÖRLE MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

HDP yönetimi teröre karşı gelmek yerine, sırtımızı teröre yasladık dedi. Polislerimizi şehit edince Kandil'e gerekli dersi vereceğiz. Silahlar toprağa, magmaya kadar gömülmedikçe terörle mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Bunlar seçime kadar demokrasi derler, seçimden sonra Kandil derler. Milletimiz de bunları biliyor. 

"MESELE ŞAHSİ DEĞİL, MEMLEKET MESELESİDİR"

Diğer partilere gönül veren kardeşlerime seslenmek istiyorum. Örgüt baskısı olmadan, herkesin hür iradesiyle oy kullanması için güvenlik şartları sağlansın istendi ama bu reddedildi. Bu reddetmek, teröre destek verenlere yaradı. Bu kadar kimin çabasıyla alındı biliyor musunuz, bu karar Devlet Bahçeli temsilcileriyle HDP temsilcileri bir araya gelip, reddedilmesini sağladılar. Sayın Bahçeli, HDP ile bir araya gelerek sandıkların birleşmemesini sağladılar. Bahçeli'nin anlamadığı şudur, mesele şahsi değil, memleket meselesidir. Biz memleket meselesini çözmek için seçim hükümetini kurduk. MHP ile CHP, 3 aylık bir hükümete bile evet diyemediler. 3 aylık bir hükümete bile katılmayanlar, 1 Kasım'da 4 yıl için sizden sorumluluk alabilirler mi ? 

"BU ÜLKENİN GENÇLERİNİ BİRBİRLERİNE DÜŞMAN EDİLMESİNE ASLA İZİN VERMEYİZ"

Gün kardeşlik günüdür, kardeşlik bayrağını yükseltmeye var mısınız? Vatandaşlarımızın güvenliğini sağlayacağız, AK Parti olarak her meselede çözüm irademizde her daim sahibiz. Bu ülkenin gençlerini birbirlerine düşman etmelerine asla izin vermeyeceğiz. Teröre, yalana, iftiraya yaslananlara karşı mücadele edeceğiz. 

"MEMLEKET MESELESİNİ ÇÖZMEK İÇİN, TEK BAŞINA İŞ BAŞINA LAZIM"

13 yılda milli gelirimizi 800 milyar dolara çıkardık, kişi başına milli geliri 3 bin liradan 10 bin liraya çıkardık. Türkiye 2003-2013 yılları arasında ekonomik krizlere rağmen her yıl yüzde 5 büyüdü. IMF'ye borcumuzu ödedik ve borç veren bir ülke konumuna geldik. Enflasyonda 34 yıl sonra tek haneli enflasyona geldik. Liramızdan 0'ları attık. 234 bin daha derslik inşa ettik. 757 yeni hastane inşa ettik. 13 yılda 117 üniversite kazandırdık. 200 adalet sarayı inşa ettik. 18 bin kilometre yol inşa ettik. THY şu anda dünyada, 280 noktaya uçan en büyük havayolu şirketlerinden oldu. Bunlar hep sizin verdiğiniz destekle oldu. Bunlar bizim vazifemiz, biz bunları yapacağız, bu başarıların devamını istiyorsanız, söz sizdedir. O zaman tek başına, iş başına deyin. Memleket meselesini çözmek için, tek başına iş başına demek lazım. Onların hayallerinin eriştiği yere, bizim gücümüz erişir. Onların bu ülke için hayalleri yok. 

GENÇLERE ÖNEMLİ PROJELER

Gençler için, okul bitince kendi işinizi kurmak isterseniz projenizi gösterip 50 bin lirayı alacaksınız. 50 bin lira yetmez derseniz, bu sefer de diyoruz ki sana 100 bin lira faizsiz kredi vereceğiz, kefili ise devlet olacak. Genç girişimci, üstelik 3 yıl vergisiz çalışacak. Eğer kendi işinizi kurmaz da, bir işyerine girerseniz, 1 yıl maaşınızı devlet ödeyecek. Bütün bunları yapma sebebimiz, gençlerimizin geleceğin önemi olmasıdır.