1
HUZUR İÇİNDE SANDIK BAŞINDAYIZ
Konya'da Şükrük Doruk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde oyunu kullanan Başbakan Ahmet Davutoğlu, yaptığı açıklamada 'Bugün bir kez daha vatandaşlık görevimizi yapmak üzere sandık başına gidiyoruz. Ülkemiz için milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bundan 2 gün önce Cumhuriyet Bayramı'mızı idrak etmiştik. Türkiye Cumhuriyeti devleti artık demokrasi ile kalkınmayı aynı anda idare eden öncü bir ülkedir. Türkiye bu çabalarını önümüzdeki dönemde 100. yıla girerken kararlılıkla sürdürecektir. Her şeyden önce milletime şu çağrıda bulunuyorum. Hep birlikte sandık başındayız daha sandıkların kapanmasına saatler var. Herkesin iradesini sandığa yansıtmaya davet ediyorum. Sandıklarda bir demokrasi şöleni yaşarcasına birbirimizi tebrik edercesine selamlaşarak ülke demokrasisi için samimiyetimizi göstermeye davet ediyorum. Şu ana kadar bize intikal eden herhangi bir olumsuzluk olmadı. Valilerimizle görüşme yaptım. Hamdolsun bir kez daha huzur içinde sandık başlarına gidiyoruz.
GEREKLİ TEDBİRLER ALINMIŞTIR
İlk kez bu kadar kısa sürede sandığa gidiyoruz. Benim gördüğüm katılım oranları umut verici. Katılımı düşük olmasını isteyenler olabilir. Şu ana kadar Türkiye'nin her yerinde mezralara kadar her türlü tedbir alınmıştır. Bu konuda vatandaşlarımızın emniyetimize, devletimize güvenmesini söyledim. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da yapılan bazı spekülasyonların aksine her yerde suhuletle seçimler yapılmaktadır. Akşama kadar da herkes kendi iradesine sahip çıkacaktır. Sonuçların tekrar ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Ülke yönetimi bir emanettirv e milletten alınan bir emanettir. Kalıcı hizmetler gerektirir. Bugün de bu neticelerin herkes için hayırlı olacağını sandıklara gidiyor olmamızın büyük bir kazanım olduğunu ümit ediyorum tekrar milletimize güzel neticeler vermesi temennisiyle hayırlı olmasını diliyorum.
Balkon konuşması bizim Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığından bu yana intikal eden güzel bir gelenek. Her halükarda balkon konuşması yapacağım. İnşallah akşam da netice ne olursa olsun bunu halkımızla paylaşmak ve kanaatlerimizi halkımızla paylaşmak üzere konuşmamızı yapacağız. Tekrar milletimize hayırlı olsun' diyerek okuldan ayrıldı.
Yunus Emre Arvas / Aksam.com.tr