Başbakan Binali Yıldırım Kazan'da

Başbakan Binali Yıldırım Kazan'da yaptığı konuşmada FETÖ'cü darbeci teröristlerin yuvanlandığı Akıncı Üssü'nün kapatılacağını açıkladı.

1

Ankara Kazan'da vatandaşlara hitap eden Başbakan  Binali Yıldırım, "Kazan Meydanı'ndan herkese ilan ediyorum. Hainlerin yuvalandığı o hain Akıncı Üssü kapatılacaktır ve orası şehitlerimizin anısının yaşatılacağı bir yer haline getirilecek." dedi


FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle;

Darbe girişiminin 15. günü. Kahraman Kazanlılar, bu darbeyi önlemenin en önemli kazananıdır. Sizler bizim generallerimizsiniz. Darbeci generaller hapisteler, işte Kazan. Şehitler kalbimizdedir, Kazan'ın 9 evladı hepimizin kalbindedir. Onlar ölmedi, onlar yaşıyor. Onlar bu ayyıldızlı bayrağı dalgalandırıyor. 15 Temmuz çok karanlık ve uzun geceyi en iyi siz bilirsiniz. Akıncı'dan jetler havalandığında, vatandaşlarımızın üzerine bomba yağdırdıklarında genci yaşlısı, kadını erkeği hep beraber oraya koştunuz, ülkemize, millete sahip çıktınız. Allah sizden razı olsun. Biz sadece yaradanın karşısında eğiliriz, hainlerin karşısında değil. O gün bu hainler harekete geçtiğinde bir ses yükseldi, o ses başkomutanın sesiydi, cumhurun başkanının sesiydi, Recep Tayyip Erdoğan'ın sesiydi. Sizlere Cumhurbaşkanımızın selamını getirdim. Sevgili hemşehrilerim bir Kazanlı olarak, Kazan'ın bir ferdi olarak sizlerle gurur duyuyorum. 

HAİNLERİN YUVALANDIĞI AKINCI ÜSSÜ KAPATILACAK

Kahramanlıklar kolay elde edilmiyor. Gaziantep istiklal savaşında gösteridiği başarıdan dolayı, Kahramanmaraş, Şanlıurfa gösterdiği fedakârlık ve başarıdan dolayı bu ünvanı aldı. Şimdi demokrasi şehitlerini verdiğimiz 15 Temmuz darbe girişimini önleyen kahraman Kazan halkı da kahramanlığının karşılığını aldı. Lokman kardeşimiz, belerdiye başkanımız ve sizler tek yürek oldunuz, darbecilerin önünde dimdik durdunuz. Şimdi buradan Kazan meydanından bütün herkese ilan ediyorum. Hainlerin yuvalandığı o Akıncı üssü kapatılacaktır. Ve orası şehitlerimizin anısının yansıtılacağı bir yer haline getirilecektir. Uçak, helikopter, tanklardan acımasızca sizin üzerinize atanların hesabını soracağız, burunlarından fitil fitil getireceğiz. Bu aziz vatanı, bu aziz milleti bölmeye, parçalamaya hiç ama hiç kimsenin gücü yetmeyecek. 

AMERİKA'DAKİ O TERÖRİST BAŞI TÜRKİYE'YE GETİRİLECEK

Bu darbenin sorumlusu Amerika'daki o teröristbaşını Türkiye'ye getireceğiz. Aleme ibret için hesabını soracağız. Ne bölücüler, ne FETÖ'cüler asla ve asla bu milletin birliğini, kardeşliğini, dirliğini bozamayacak. İşte Kazan, işte Türkiye, işte ayyıldızlı bayrak. O gün onlar tankları, uçakları, helikopterleri insanlarımın üzerine salarken bombaları atarken bütün sokaklardaki insanları tararken zannettiler ki, tankın gücü darbeyi sağlayacak. Ama tankın gücü hakkın gücünü, halkın gücünü yenememiştir. Hakkın gücü ve halkın gücü galip gelmiştir evellah. Cuntacılar contayı yaktılar. Cuntacılar nalları diktiler! Ama millet dimdik ayakta. 15 Temmuz Türkiye'nin ikinci büyük kurtuluş mücadelesinin adıdır. 15 Temmuz'u her yıl Demokrasi Şehitleri Günü olarak anacağız, kutlayacağız. 15 gündür sokaklardasınız, meydanlardasınız, Türkiye'ye sahip çıkıyorsunuz, Kazan'a sahip çıkıyorsunuz.

O TANKLARIN ÇIKTIĞI KIŞLALARIN TAMAMI KALDIRILACAK

Siz 79 milyon vatan evladı, yurdun her köşesinde destanlar yazdınız, kahramanlık destanı yazdınız. Tarihe isimlerinizi altın harflerle yazdırdınız, Allah sizden razı olsun. Milli iradeye karşı büyük kalkışmayı bir olarak, beraber olarak sahip çıkarak boşa çıkardınız. O gece Türk Milleti demokrasisini hedef alan hainlere hak ettiği dersi vermiştir. Şimdi artık herkes şunu bilmelidir, kim olursa olsun, bu ülkeyi bölmeye çalışanlar, bu millete ayar vermeye çalışanlar ölümden ölüm beğensinler. Ankara'da ve İstanbul'da tankların çıkarıldığı, helikopterlerin kaldırıldığı bütün kışlaları kapatıyoruz. Bir daha milletin üzerine tank yürütenler bundan sonra artık orada tankalrı bulamayacaklar. Oradaki Ankara'nın insanlarının piknik yaptığı, vakit geçirdiği güzel mekanlar olacak. Ne işi var tankların Ankara'nın içinde, ne işi var tankların İstanbul'un içinde. 

DÜŞMAN ANKARA'DA DEĞİL İSTANBUL'DA DEĞİL! YERİ BELLİ

Düşman Ankara'da değil, düşman İstanbul'da değil. Düşmanın olduğu yer bellidir, herşey daha güzel olacak, değil mi ki sizler 79 milyon bir oldunuz, beraber oldunuz, iri olduk, birlikte Türkiye olduk. Herkesin, siyasi partinin bir olduğu beraber olduğu, tek bayrak, tek vatan, tek bayrak, tek devlet için kenetlendiği günün adı 15 Temmuz'dur. Dışarıda dostluklarımızı arttırmaya devam ediyorsak içeride de hepimiz aynı yaradanın kullarıyız. Paylaşacak çok şeyimiz var. Onun için birbirimizi Allah için seveceğiz. Birlikten kuvvet doğar, birlik olduğumuz için bu kalkışmalara, bu hainlere gereken dersi Kazan'da verdik. Bugünden sonra ülke olarak, millet olarak daha da güçlü olacağız. Bu ülkenin hiçbir çocuğunu ihanet odaklarının elinde bırakmayacağız. PKK terör örgütüne de gereken dersi vereceğiz.