Başak Demirtaş, HDP'deki iç hesaplaşmaları itiraf etti... ''Selahattin'in adaylığı üç kez reddedildi''

Terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP'nin iç hesaplaşmaları gün yüzüne çıktı. Terörden tutuklu HDP'li Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, ''Selahattin üç kez aday olmak istedi parti yönetimi bir şey söylemedi.'' dedi.

Terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP ile ittifak kuran 7'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, hem milletvekili hem de cumhurbaşkanı seçimlerinde adeta hezimete uğradı.

Kılıçdaroğlu'nun yenilgiye uğramasının ardından 7'li koalisyon iyice birbirine girdi.

Yenilgi sonrasında CHP tabanından ve milyonlarca seçmeninden Kılıçdaroğlu'na "istifa" çağrıları gelirken, koalisyonun 'küçük' ortaklarının da CHP'den vekil çıkarması partiyi iyice karıştırdı.

Yenilginin ardından 7'li koalisyonda yaşanan iç hesaplaşmalar yavaş yavaş gün yüzüne çıktı.

Terörden tutuklu HDP'li Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, HDP'nin iç yüzüne dair itiraf niteliğinde açıklamalarda bulundu.

"SELAHATTİN ÜÇ KEZ ADAY OLMAK İSTEDİ"

HDP'li Demirtaş, siyaseti bıraktığını açıkladıktan sonra "Cumhurbaşkanı adayı olmak istedim, kabul edilmedi" partisine sitem etti.

Ancak HDP, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Demirtaş'ın sözlerine yalanladı.

HDP Sözcüsü, Demirtaş'ın kendisinin bir kadın cumhurbaşkanı adayı önerisi olduğunu ifade etti.

Bununla birlikte HDP'de yaşanan hesaplaşmanın yeni detayları da ortaya çıktı.

Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, eşinin üç kez aday olmak istediğini fakat HDP'nin kabul etmediğini iddia etti.

Başak Demirtaş, şöyle konuştu:

"Selahattin'e, kendi adaylığıyla ilgili olarak da tek bir cümle bir şey söylenmedi. Hatta ben zaman zaman Selahattin'e de soruyordum, ne oldu bir cevap geldi mi diye. Epey bir zaman geçtikten sonra bir Türk kadın aday düşünüldüğü söylendi Selahattin'e. Sanırım Eylül ya da Ekim ayıydı."