Bana akıl verenler şimdi neredesiniz! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris’te çok ciddi protestolar yaşandığını ve polisin hakkını arayanlara şiddet uyguladığını belirterek, “Vahim olayları dünyaya aktarmayan Batı medyasını ayıplıyorum” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa’da yeni çalışma yasası reformunu protesto eden vatandaşlara uygulanan polis şiddetine ve bu duruma sessiz kalınmasına çok sert tepki gösterdi. “Bugün Paris ve Brüksel yanıyor. Başka Batı şehirlerinde de çok ciddi protestolar, olaylar ve eylemler yaşanıyor. 3 yıl önce İstanbul’u mesken tutup, neredeyse kesintisiz canlı yayın yapan medya kuruluşları, bu olaylara adeta kör, sağır ve dilsiz kalmışlardır” diyen Erdoğan şöyle devam etti: 

ENDİŞELİ VE KAYGILIYIM 

“Paris’te yaşanan olaylarda n dolayı şu anda ben de endişeliyim, kaygılıyım. Protesto haklarını kullanan insanlara Fransız polisinin uyguladığı şiddeti kınıyorum. Yaşanan vahim olayları dünyaya aktarmayan Batı medyasını ayıplıyorum. İnsan hakları örgütlerini, Batılı politikacıları Paris’te yaşanan hadiseler konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Bana nasihat ediyordunuz, akıl veriyordunuz, ‘Bu Gezicilere karşı niye böyle yapıyorsunuz?’ diye. Şimdi size sesleniyorum, Paris’te, Paris’teki, özgürlük mücadelesini verenlere karşı niye böyle yapıyorsunuz, Brüksel’dekilere karşı niye böyle yapıyorsunuz ya Brezilya’da niye böyle yaptınız? Gezi olaylarındaki görüntülerden rahatsız olanların Paris’teki olaylar karşısındaki rahatlığı doğrusu bizi çok üzüyor. Daha da kötüsü Fransa’nın ve diğer Batı ülkelerinin 17-25 Aralık tarzı darbe girişimlerine maruz kalmalarından korkuyoruz. İnşallah hadiseler, bölücü terör örgütünün güney şehirlerimizdeki bazı mahallelerde başlattığı eylemlerin benzerlerine kadar uzanmaz.” 

Kan dökmek sizin işiniz 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na eleştirilerini sürdürdü: Ne diyor? Çıkmış kanımızı dökerler diyor. Bizim öyle bir derdimiz yok, o dert sen de ve senin geçmişinde var. Rahmetli Menderes’i ipe gönderen sizsiniz. Biz ancak bölücü terör örgütüyle bu mücadeleyi veririz.

Yuvalarına kavuştular  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Havaalanı Mahallesi’nde bitirilen konutların tapularını hak sahiplerine verdi. 

Başlangıç noktası

Esenler kentsel dönüşümün 1994’te başladığı bir nokta olarak önem taşıyor. Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu Esenler halkına “daha iyi bir evde oturacaksınız” diye verdikleri sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Göksu, bin 435 hak sahibine konutlarını teslim edeceklerini dile getirerek, yeni bir şehir inşa ettiklerini vurguladı.