Bakanlıklar 2. yıl sunumu yapacak

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, 9 Temmuz'da ikinci yılını dolduracak.

Yeni sistemle birlikte kurulan Cumhurbaşkanlığı kabinesinde görev alan bakanlar 2 yıl içerisinde gerçekleştirdikleri hizmetleri tek tek anlatacaklar.

İKİ YILLIK KARNE

Sağlık alanında yapılan yatırımlar, enerji ve güvenlik adımları, hukuk alanında yapılana yenilikler, 2 yılın özetinde ilk sıralarda yer alacak. Yeni sistemin ikinci yılını dolduran bakanlıkların çalışmaları tek tek toplanıyor. 2 yıllık yapılanların özetinin Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması planlanıyor.

Başkan Erdoğan bakanlıklardan gelen faaliyet raporları kapsamında atılan adımları önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacak. Sağlık alanında yapılan yatırımlar, enerji ve güvenlik adımları, hukuk ve eğitim alanında yapılana yenilikler 2 yılın özetinde ilk sıralarda yer alacak.

EYLEM PLANLARI HAZIRLANDI

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte Türk siyaset tarihine yeni bir uygulama da kazandırıldı. Başkanlık kabinesi belirli tarih aralıklarını kapsayacak şekilde eylem planı hazırladı. İlk yüz günlük ve ikinci yüz günlük eylem planları Başkan Erdoğan tarafından açıklandı. Toplumun tüm kesimlerinin acil sorunlarını kapsayan eylem planları tek tek hayata geçirildi.