Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: Bu bir af değil, hukuki bir düzenlemedir

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş cinsel istismar düzenlemesinin bir af niteliği taşımadığını belirtti.Cinsel istismar düzenlemesi ile ilgili soruları yanıtlayan Kurtulmuş, ''Şu anda parlamentoya gelen tekliften başka bir şey yok. Bir şey konuşulacaksa CHP ve MHP'nin teklif getirmesi gerektiğini söylüyoruz.'' dedi.

1

Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle;

EKONOMİDE HERŞEY KONTROLÜMÜZÜN ALTINDADIR

Ekonomide olağanüstü bir durum sözkonusu değildir. Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda kontrol altında kararlar alıyor. Merkez Bankası da kararlarını bağımsız bir kurum olarak alacaktır. 

BU DÜZENLEME ASLA TECAVÜZ SUÇLARINI KAPSAMAMAKTADIR

Sivil toplum kuruluşlarının, milletvekillerin, farklı gruplarının kanaat ve değerlendirmelerini sayın Başbakanımız başta olmak üzere titizlikle gözden geçiriyoruz, değerlendiriyoruz. Bu yapılan bir düzenleme fiilen bir ihtiyaca binaen gündeme getirilmiştir. Tecavüz suçlarını asla kapsamayacaktır. Bu konuda CHP ve MHP'nin teklifleri varsa değerlendirilecektir.

ELEŞTİRİ YAPANLAR YENİ BİR TEKLİF GETİRMELİDİR

Bu teklif bir af değildir. Şu anda ortada parlamentoya gelen tekliften başka bir teklif yok. Eğer herhangi bir şey konuşulacaksa CHP ve MHP'nin teklifinin en doğru yol olduğunu düşünüyoruz.Bazı eleştiriler var. Bu eleştirileri yapanların yeni bir teklif yapmaları sorumluluk alanlarında değil midir?  

EZANIN SESİNİN KISILMASI KUDÜS'ÜN GEÇMİŞİNE HAKARET

İsrail'de, Mescid-i Aksa'daki camilerdeki ezana kısıtlama getirilmesi hiçbir bakımdan kabul edilecek bir durum değildir. İnanç özgürlüğüne aykırıdır. Asırlar boyunca Kudüs'te Müslüman, Yahudi ve Hristiyanlar birlikte yaşadılar. Kilisedeki çan sesleri, camilerdeki ezan sesleri, ağlama duvarlarındaki mezmursesleri birbirine karıştı. Dolayısıyla bu karar çok kültürlü geçmişi olan bir şehirde camilerden ezanın kısılmasına çalışmak anlaşılabilir bir şey değil, Kudüs'ün çok kültürlülüğüne, geçmişine hakarettir. Eğer ezanı camilerde yasaklayacağız diyorlarsa, sormak lazım, o halde biz ezanı havralarda mı okutacağız.

ORADA ATILACAK ADIM TÜRKİYE'NİN İLİŞKİLERİNE ENGEL DEĞİL

Türkiye'nin Şangay'la ilişkisi de devam eder. Şu anda Şangay İşbirliği'nin gözlemci ülkesiyiz. Orada atılacak bir adım Türkiye'nin başka ülkelerle ilişkisini ortadan kaldıracak anlamına gelmez.

330'UN AŞILACAĞI ANLAŞILDIĞINDA HIZLA MECLİS'E GETİRİRİZ 

Biz MHP ve CHP'nin teklifi varsa getirsinler, derken bir  diyaloğa işaret etmiş oluyoruz. Yarın bu konuyla ilgili gelişmeler olabilir. MHP ile Anayasa görüşmeleri genel çerçevede olumlu seyrediyor. MHP henüz kendi içerisinde değerlendirme yapıp son noktayı koymuş değildir. 330'un aşılacak olduğu anlaşıldığında hızlı bir şekilde Meclis gündemine getirilecektir. 

ÖTV'DE MALİYE BAKANI ÇALIŞMASINI KABİNEYE GETİRECEK

Cumhurbaşkanımızın onayından geçtikten sonra yasalaşacak, yasalaştıktan sonra ise Maliye Bakanlığı ÖTV hakkında bir çalışma yapıp, Bakanlar Kurulu'na getirecek.

UYUŞTURUCU ŞURASI'YLA KONU KAMUOYUNA MALOLACAKTIR

Uyuşturucu ile mücadelede 1 Aralık'ta İçişleri, Sağlık Bakanı ile birlikte bir toplantı yapacağız. Vali yardımcıları bu konuda Ankara'da biraraya gelecek. Daha sonra Uyuşturcu Şurası ile konu kamuoyuna maledilecektir. Okul çevreleriyle ilgili Güvenli Okul Projesi çok kısa zamanda tamamlanacaktır.