''Bakanın cebine bile not bıraktık!''

FETÖ’cü itirafçı fırtına yasadışı dinlemeleri itiraf etti: MGK’dan Gül’e, Erdoğan’a kadar herkesi dinledik. İçişleri Bakanının cebine 'SEN ŞİASIN' notu bıraktık.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ iddiasıyla ilgili hazırladığı ve mahkemece kabul edilen 'Çatı İddianamesi’nde yer alan gizli tanığın itirafları yapılan yasa dışı dinlemeleri ortaya koldu. İşte o ifadeler:

ATALAY’A ’SEN ŞİASIN’  

Dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın makam odasına dinleme cihazı yerleştirilip dinlendiğini anlatan gizli tanık ’Fırtına’, cemaatin Beşir Atalay’a Şia ve İrancı gözü ile baktığını, bir gezi sırasında cebine ’Sen Şiasın’ şeklinde not bıraktıklarını ve buna bakanın çok kızdığını anlattı. Tanık, uzun bir bayram tatilinin olduğu yıl cemaate nasıl bir operasyon yapılacağını öğrenmek için MGK’yı dinlediklerini de itiraf etti.

Şube müdürü getirdi

Abdullah Gül’ün Çankaya Köşkü’ndeki görüşmelerinin ortam dinlemesi ile dinlendiğini ifade eden gizli tanık, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanının Başbakan, MHP Genel Başkanı, İçişleri Bakanı ve Genelkurmay Başkanı ile görüşme tapelerini çözdüm. Bu kayıtları istihbarat şube müdür yardımcısı ve bir komiser getirdi.

Hepsini kodladık

Bilgisayarların zaman zaman formatlandığını anlatan gizli tanık, "Tapelerini çözerken Gül için 'Diken’, Atalay için 'Mekir’, Başbakan için 'Ozan’ yazıyordum. Bunu emniyet amiri ve komiser istedi. 

BAYTOK’U İZLEDİK

Gizli tanık, Oran’da bir kadının eve girerken ve çıkarken görüntülerini çektiklerini, bu kadının CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile birlikte fotoğraflanan kadın olduğunu anlattı. Fırtına, olay patladıktan sonra takip edip fotoğrafını çektikleri kadının Nesrin Baytok olduğunu anladığını söyledi.