HABER MERKEZİ
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Romanya Dışişleri Bakanı Oana Toiu ile ortak basın toplantısı düzenledi.
Bakan Fidan'ın açıklamalarından satır başları:
Türkiye ve Romanya arasında deniz, kara ve havayolu bağlantısı ağlarını geliştirmek için yoğun bir çalışma trafiği var.
Romanya ile savunma sanayi alanında ortak üretim gerçekleştirmek niyetindeyiz.
Karadeniz'in güvenliği aynı zamanda bölgesel istikrarında anahtarı. Bu durum Rusya-Ukrayna savaşının ardından daha da belirgin hale gelmiş durumda
2024 yılında yaklaşık 12 milyar dolar seviyesinde gerçekleşen ticaret hacmimizi 15 milyar dolar seviyesine ulaştırmak istiyoruz.
Türkiye ve Romanya arasında deniz, kara ve hava yolu bağlantıları da geliştirmek için yoğun bir çalışma trafiği var.
Geçtiğimiz mayıs ayında Romanya ile imzaladığımız Enerji Alanında İkili İş Birliği Mutabakatı, bu alandaki ortaklığımızı daha da derinleştirmeyi amaçlamaktadır.
Savunma sanayii de ilişkilerimizde hızla gelişen bir alan. Romanya'nın ülkemizden tedarik etmeyi planladığı HİSAR sınıfı korvet bu alandaki iş birliğimiz için önemli bir adım olacaktır.