Bahçeli'den hükümete tam destek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terörle mücadele başta olmak üzere Cerablus operasyonunda hükümetin arkasında durduklarını açıkladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da düzenlediği basın toplantısında hükümete tam destek verdi. Bahçeli ABD'nin PYD'ye karşı tavrını hukuksuz ve utanmazlık olarak nitelendirirken Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenlik haklarını savunmakla mükellef olduğunu söyledi. 


Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle: 

Türkiye Fırat Kalkanı ile Cerablus'taki İŞİD unsurlarını temizlemek amacıyla askeri operasyon başlatmıştır. Özgür Suriye Ordusu aktif rol oynamıştır. Bordo bereliler sınırın öte tarafına geçmiştir. Elbette Türkiye'nin milli güvenliği korumak için mezkur askeri müdahale yerindedir, isabetlidir. Ancak Cerablus'un İŞİD'den arındırırken boşalan yerlere PYD'nin geçmesine hiçbir şekilde müsaade edilmemelidir. PYD/YPG Fırat'ın batısına uzun süreden beri geçmiştir. Sözde terör kantonları arasında bağlantı kurulmuş olacak ki, buna asla müsaade edilmemelidir. Bugüne kadar PYD'ye en fazla yol açan ABD'dir. PYD ve PKK'yı söküp atması bir şeref meselesidir. ABD'nin PYD'yi aklayıp temize çıkarması insafsızlık, samimiyetsizlik, artniyetliliktir. ABD'nin terör örgütlerinin ağızlarına bal sürüp, bu örgütlerin yardımlarıyla Ortadoğu'nun haritasını tekrar çizmeyi arzulamaktadır. 

EGEMENLİK HAKLARIMIZI SAVUNMAKLA MÜKELLEFİZ

FETÖ konusunda, 15 Temmuz darbe girişimi konusunda ikircikli bir tavır takınan ABD'nin PYD'ye, PKK'ya bakışı da çürüktür. ABD'nin gizli gündemi Türkiye'yi baştan aşağı kelepçeleyip, Suriye'nin kuzeyinde fiili bir durum yaratıp kirli bir koridor açmaktır. Ülke olarak küresel güçlerin oldu bittisiyle, terör koridoru oluşumuna sıcak bakmamız milli aklın inkarıdır. Türkiye çok zor bir dönemde sınır ötesi operasyon yapmaktadır. Bu operasyon riskli olmakla birlikte kaçınılmaz bir ihtiyaçtır. PYD askerimize roketle saldırırken 1 askerimiz şehit olmuş, 2 askeri yaralanmıştır. İŞİD ne kadar tehditse PYD, PKK, YPG aynı derecede tehdit ve müsibettir. Türk devleti egemenlik haklarını sonuna kadar savunmakla mükelleftir. Bunu en başta ABD'nin bilmesi, Barzani'nin anlaması gerekmektedir. ABD'nin ortak düşman olarak İŞİD'i gösterip PYD'yi perdelemesi, FETÖ'yle ilgili üç maymunu oynaması hukuksuzluk ve aynı zamanda utanmazlıktır. 

SONUNA KADAR HÜKÜMETİN ARKASINDAYIZ

PKK'nın Artvin'de ana muhalefet partisi liderinin konvoya saldırması müşterek terör örgütlerin bir faaliyetidir. Bu itibarla devletin teyakkuzda bulunması, her türlü güvenlik tedbirini tüm vatan sathında alması hayati ve yararlıdır. MHP, TSK'nın başarılı olması, savaştan alnının akıyla çıkması hususunda her türlü desteği verecek hükümetin arkasında sağlam bir şekilde duracaktır. Terörizmi akıttığı kanda boğmak, Türk Milleti'ne meydan okuyan alçakları bataklığına gömmek Türkiye için ecdadına ve vatanına namus borcudur. Kahramanlarımıza diyorum ki, ne kadar katil örgüt varsa gidin vurun, imha edin. Biz yanınızdayız, sonuna kadar arkasındayız. Emperyalizm küstahça ve ahlaksızca PYD üzerinden Kürdistan'a yeşil ışık yakmış yetki ve hakkı olmadığı halde vize vermiştir. 

Bahçeli basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Meral Akşener'in adaylığı üzerine sorduğu soruya şu karşılığı verdi: 

BU İSMİ TELAFFUZ ETMEK SİZE YAKIŞMIYOR

15 Temmuz'dan daha öncelikli bir konu olmaması lazım. Sürekli bu ismi telaffuz etmek size yakışmayan bir davranıştır. MHP gündemi devlettir ve millettir. 1 Eylül'deki yargının açılış toplantısına katılacağımı ifade ediyorum. Geçmiş dönemde davetiye aldığımız günler olmuştur, almadığımız günler olmuştur. Başta Barolar Başkanı olmak üzere ana muhalefet liderinin de, madem ki Cumhurbaşkanı ile 15 Temmuz sonrası Türkiye'nin gündemini konuşmak için Beştepe'ye gidiyorlarsa, Beştepe'nin içindeki bir salona gitmekle hangi tür sakıncayı görüyorlar?

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜYLE GELEN O ZAT!

2009 yılının Haziran ayında, mensubiyetinden şeref duyduğumuz Gazi Üniversitesi'nin sayın rektörü her yıl olduğu gibi ziyarete gelmek istemişlerdi. Ziyaretten sonra Antalya Elmalı'da ikametgahına gitmeyi düşünmüşler. Böyle bir davet üzerine kendilerine randevu vermişizdir. Sayın rektörümüz Şakir Akça gelişi sırasında yanında bir zatla gelmiştir. Tıp Fakültesinin bir mensubu olarak takdim edilmiştir. Bir davetiyesinin olduğunu, takdim etmek istediklerini söylemişlerdir. Kendilerinin kızının düğün davetiyesi olması sebebiyle tebrik ettim. Daha sonra Şerif Ali Tekalan olduğunu öğrendiğim öğretim üyesi bazı konularda düşüncelerini paylaşmak istemişlerdir. "Efendim biz sizi seviyoruz sayıyoru, Türkçe olimpiyatları faaliyetine katılmıyorsunuz. Geçmişte sayın Alparslan Türkeş'in zaman zaman görüştüğünü ama sizin görüşmeyi yapmadığınızı söyleyerek konuya girmiştir. 

BAZI FAALİYETLERİNİZ OLUMLULARI DA SİLİP ATMIŞTIR!

Kendilerini dinledim ve şunu söyledim "Bazı faaliyetleriniz milletçe olumlu karşılanmıştır, ancak bazı faaliyetleriniz olumlu karşılananları da silip atmışlardır. Türkiye'nin milli beraberliğini tahrip eden yayınlarınız olmuştur. Televizyon kanallarında bu değerleri tahrip ederseniz ülkücü hareketle karşı karşıya kalmanız mukadderdir diye cevap verdim. Bu kişi yakında seyahatim olacaktır, bu görüşmeyi aktarabilir miyim, demişlerdir. Biz buyrun her yere aktarabilirsiniz, demişimmdir. 

MHP'DE FETÖ İLE KİMİN İLİŞKİSİ VARSA İLİŞİĞİNİ KESERİZ

Bundan 1,5-2 ay sonra MHP'de bir fitne-fesat yaygınlaşmıştır. Bazı kişiler araç olarak kullanılmıştır. Söylenenler Anadolu'da MHP genel başkanı dinsizdir, namaz kılmasını bilmez, şudur, budur sonuç; değişmelidir. Bugün değişime, dönüşüm denen laflar 2009 Ekim'inden sonranan ifadelerdir. Allah'a çok şükür değişim ve dönüşümü o manada algılamamışızdır. FETÖ denen örgütlenme yedi ayakta genişlemiştir. Silahlı kuvvetlerden eğitim kurumlarına kadar işi vardırmıştır. Bir de siyasi alanda olduğu ifade edilmektedir.  Bugün FETÖ ile mücadele edenler siyasi alanı da gözden geçirmeleri lazım. Biz MHP'de FETÖ'nün ilişkisi kim varsa onunla ilişiğimizi keseriz. 

BİZ HER TÜRLÜ FEDAKÂRLIĞA HAZIRIZ

Her türlü fedakarlığa hazırız. Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmesine razı değiliz, bu mücadeleyi kanla, canla veririz. Bu bilgiye sahip olup basınla paylaşanlar gazeteciler, siyasetçiler, stratejisyenler var. Bu ülkenin başsavcıları var. Bu tür müdahalenin ikinci defa olacağı olan insanlara başvurup sormaları ve hükümeti uyarmaları lazımdır.