Bahçeli: Devletin elini güçlendirmek, OHAL ile karşılık vermek şarttır

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli partisinin grup toplantısında "Hainlerin ardında CIA ve Pentagon duruyorsa, karşımızda çok ciddi bir sorun var demektir. ABD, 15 Temmuzun içindeyse ve İncirlik üzerinden devreye girmiş ise bunun doğal sonucu olarak iki ülke arasındaki dostluk ve müttefiklik ilişkisi vahim düzeyde hasar görecektir." açıklamarında bulundu.

Bahçeli'nin grup toplantısından satır başları:

Türk tarihinde çok nadir görülebilecek bir ihanettir. FETÖ'cü kalkışmaya kim ortak olmuşsa Türk askeri değildir asla da olamayacaktır. Türk'ün ezeli ve ebedi düşmanlarıdır. Tarihimizde yaşanmamış ne varsa 16 Temmuz sabahına kadar vuku bulmuştur.

Manevi duyguları sömüren takiyye ustaları dışarıya hizmet etmişlerdir. Dinler arası diyalog uydurması boşuna yapılmamıştır. FETÖ'cü teröristler Asya'nın Hıristiyanlaştırılması için görevlendirilmişleridir. Bu bir kuşatma harekatıdır. 

Gülen'i koz olarak ellerinde tutmuşlardır. Kimin elinde işe yarıyorsa ona gitmişlerdir. Hiçbir olay  15 Temmuz kadar derin olmamıştır. 15 Temmuz'da Meclis'i yaralayanlarla Ertuğrul Gazi'nin türbesini bombalayanlarla hiçbir farkı yoktur.

FETÖ, PKK kadar milletimize zarar vermektedir.Türkiye'yi parçalamayı amaçlamışlardır.

OHAL İLE KARŞILIK VERMEK ŞARTTIR

MHP Türkiye'nişn bugünkü OHAL uygulamasına destek olmuştur. Toplumsal huzurun temini ve devletin elini güçlendirmek pek tabii doğaldır. Millete karşı alınmış bir karar değildir. Devletin elini güçlendirmek, OHAL ile karşılık vermek şarttır.

Öneclikle ve ilk olarak askeri ve sivil bürokraside sağlam delillere dayanılmalıdır. Her yönüyle araştırılmalıdır. Masumların hakkını gasp etmek FETÖ'nün yaptığıyla aynı şeydir.

Ergenekon balyoz gibi dava süreçleri Türk askerine darbe vurmuştur. Sınavlarda şikeler askerlere zarar vermiştir. Türk orudu hak ettiği değeri bulacaktır.

Sadakat öne çekilmeden millet ve vatan sevgisi öne çekilmeden hak ettiği değeri alması. FETÖ'cüler kul hakkı yemişlerdir.