Bahçeli: 16 Nisan'dan sonra devlete düzen ve huzur gelecek

MHP lideri Bahçeli, referanduma ‘evet’ dedikleri için gelen eleştirilere “FETÖ’nün yanında mı duracaktık sözleriyle tepki gösterdi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mevcut yönetim sistemiyle 15 Temmuz gibi ve daha büyük musibetlere ‘dur’ demenin artık çok zor olduğunu söyledi. Türkiye’nin bekası için ‘evet’ diyeceklerini belirten Bahçeli, eleştiriler için “Ne yapacaktık? FETÖ'nün yanında mı duracaktık? Biz Türkiye diyoruz, vatan, millet, bayrak ve devlet için elimizi taşın altına koyuyoruz. Cumhurbaşkanı hükümet sisteminin gelmesiyle devlete düzen, ülkeye huzur gelecek. Türkiye tek yürek, Türk milleti tek ses olacaktır” ifadelerini kullandı. 

Parti kurup gelin!

Bahçeli, kendilerine "Türk milliyetçisi" diyen zevatın bir platform kurduğunu ifade ederek, “Biz 'evet' diyoruz ya, bunlar ille 'hayır' diyecekler. 'Sizlerin bu kutlu davaya ne hayrınız geçti de aziz milletimizi 'hayır' demeye çağırıyorsunuz? Kurmak için uygun zaman kolladığınız partinizle karşımıza çıkın da hepinizin boy ölçüsünü görelim” dedi.

PKK’nın tırnağında salıncak

CHP için başını öne eğeceği günlerin uzak olmadığını vurgulayan Bahçeli, "PKK'nın tırmandığı dala salıncak kuran bu zihniyet; 1923'ün CHP'si değil, 1919'un Hürriyet ve İtilaf Partisinin adeta kopyası” dedi.

Rakka'ya inelim 

Türkiye’nin hiçbir şart altında terör örgütü PYD-YPG’yle aynı çizgide olmasının düşünülemeyeceğini ifade eden Bahçeli, "Gerekirse Fırat’ın doğusuna geçmeyen YPG’den Menbiç tamamen arındırılmalı, gerekirse Rakka’ya milli kudret yıldırım gibi inmelidir" diye konuştu. 

Tapınakçı benzetmesi

"Haşhaşiler, Tapınak Şövalyeleri, Sion Tarikatı, İllimünati yapılanması başta olmak üzere, batıni ezoterik örgütler neyse FETÖ aşağı yukarı aynısıdır. Ve bu karanlık şebekenin görünür elebaşısı hoca kılıklı haçlı artığıdır."