'Baba-oğul'un arasını koltuk sevdası açtı... Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na değişim resti

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde hezimete uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'istifa' çağrısı yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Kılıçdaroğlu'ndan tepki geldi. Kılıçdaroğlu, ''Bir kişinin iradesiyle değişim olmaz. Ekrem bey görevine devam edecektir.'' diyerek İmamoğlu'na genel başkanlık koltuğunu devretmeyeceğini ilan etti.

Nasır Tasmanoğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerde alınan hezimetin ardından kendisini hedef alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'istifa' çağrılarına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Değişimin bayraktarlığını yapan partiye nasıl değişimin önünü aç dersiniz. Bir kişinin iradesiyle değişim olmaz.' dedi.

Terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP ile ittifak kuran 7'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerde adeta hezimete uğradı.

Kılıçdaroğlu'nun yenilgisinin ardından CHP tabanından ve milyonlarca seçmenden "istifa" çağrıları geldi. Kılıçdaroğlu ise bütün bu çağrılara kulak tıkayarak tüm danışmanlarını ve CHP MYK'sını değiştirdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Kılıçdaroğlu'na 'değişim' çağrısında bulunanlardandı.

İsyan bayrağını açan İmamoğlu, "Vatandaşın değişim talebine cevap veremedik. İktidarı değiştirecek bir güven ve umut ortamını ne yazık ki oluşturamadık. Vatandaşlarımızın beklentisini karşılamak zorundayız, yoksa asla ve asla bu şekilde davranırsak bulunduğumuz mevzileri de koruyamayız." dedi.

"BİR KİŞİNİN İRADESİYLE DEĞİŞİM OLMAZ"

Kılıçdaroğlu, CHP'nin kanalı Tele 1 canlı yayınında, İmamoğlu'nun kendisini hedef alan 'değişim' çağrılarına cevap verdi. "Değişimin bayraktarlığını yapan partiye nasıl değişimin önünü aç dersiniz" diyerek çağrılara tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Bir kişinin iradesiyle değişim olmaz." ifadelerini kullandı.

"GENEL BAŞKANLIK ŞİRKET YÖNETMEYE BENZEMEZ"

İmamoğlu'nun İBB'deki görevine devam etmesi gerektiğini ifade edenCHP lideri, "(Babasının şirketine gönderme yaparak) Şirketler ayrıdır partiler ayrıdır. Partiyi şirket gibi düşünemezsiniz." dedi.

"DEĞİŞİME EN AÇIK OLAN PARTİ CHP'DİR"

Kılıçdaroğlu kendisine yöneltilen 'değişim olacak mı' sorusuna şu cevabı verdi:

"Değişimin bayraktarlığını yapan partiye nasıl değişimin önünü aç dersiniz. CHP'nin kuruluş felsefesi budur. Çağdaş uygarlık dinamik bir kavramdır. Biz bunu yapmak zorundayız, parti parti olmaktan çıkar. Kendi kuralları içinden olacak. Bir kişinin iradesiyle değişim olmaz. Değişim olacak neden olmasın, hukuki zeminde olması lazım. Kurultayı yaparsınız adaylar çıkar, ben kısmen tıkayan geçmişte yapılan tüzük değişikliklerini de hayata geçiren bir kişiyim. her eleştiriyi değerlendirmek genel başkanların görevidir.

"EKREM BEY GÖREVİNE DEVAM EDECEK"

Bizim partimizde herkes koşulları yerine getirdiğinde aday olabilir. Ekrem Bey aday olacaksa ilk kez aday olacak bir kişi değil. Şirketler ayrıdır partiler ayrıdır. Partiyi şirket gibi düşünemezsiniz. Partinin kuralları vardır. Başarılı bir belediye başkanımızdır. Son seçimlerde 20-22 ilçeyi alabilecek potansiyele eriştik. İBB Meclisi çoğunluğu da alınır kişiler gelip aday olabilir. Ben asla İstanbulluların oyuyla alınmış olan bir belediyeyi asla AK Parti'ye teslim edemem. Ekrem bey görevine devam edecektir."