Baba oğul kavgası büyüyor... Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ile Özgür Özel'e kapıyı kapattı

Türkiye 31 Mart yerel seçimlerine doğru giderken CHP kanadında krizler gittikçe büyüyor. Gazeteci Fatih Atik, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 4 defa randevu istediğini fakat Kılıçdaroğlu'nun reddettiğini söyledi. Atik ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de Kılıçdaroğlu'ndan randevu talep ettiği ve 2 kez ret cevabı aldığını vurguladı.

Genel seçimlerin hemen ardından koltuk savaşlarının yaşandığı CHP'de, genel başkan belirlenmesine rağmen yaklaşan yerel seçimler yeni krizleri de beraberinde getirdi. Aday belirleme konusunda da parti içerisindeki polemikler gündemden bir türlü düşmüyor.

24 TV ekranlarında yayınlanmaya başlayan 'Temsil Heyeti' programına konuk olan Gazeteci Fatih Atik CHP hakkında önemli bir kulis bilgisi paylaştı.

DEVİRDİKLERİ KILIÇDAROĞLU YÜZLERİNE KAPIYI KAPATTI

Fatih Atik, Ekrem İmamoğlu'nun önce 'baba oğul gibiyiz' diyerek sonra da Özgür Özel'le beraber devirdikleri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan randevu talep ettiğini belirtti. Atik, Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'nu dört defa reddettiğini dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de Kılıçdaroğlu'ndan üç defa randevu talep ettiğinin altını çizen Atik, "Özgür Özel de üç defa randevu istedi, bir tanesi kabul edildi. Geçen gün görüştüler. İstanbul'da Altan Öymen'in eşinin cenazesinde Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu arasındaki gerilimi gördük. Yine davet etti Kılıçdaroğlu kabul etmedi. 6 ay önce genel başkan değiştirdiler. Bugün yine Kemal Bey'in desteğini arayan iki isim var ortada. Bu Cumhuriyet Halk Partisi'ni çok enteresan bir hale getirdi. Gönderdikleri ismin desteğini almaya çalışıyorlar." sözlerini kullandı.

Özgür Özel'in cuma günü yapılacak Parti Meclisi'nde aday belirleme yetkisi isteyeceğini belirten Atik, "Böyle bir kulis bilgisi geldi. Bunun yetkisini isteyecek. Alabilir mi, alamaz mı? Onu bilmiyorum. CHP ile ilgili şunu söyleyeyim. Parti Meclisi'nde olan yetkiyi Genel Başkan kendisine alıyor." ifadelerini kullandı.