TRT’de canlı yayınlanan oturumda HDP sıralarına oturan CHP’li vekil medyayı sansürle suçladı

TRT’de canlı yayınlanan oturumda HDP sıralarına oturan CHP’li vekil medyayı sansürle suçlayarak skandala imza attı

1

TRT’nin canlı yayınladığı Baykal konuşmasını HDP sıralarında takip ettiği ortaya çıkan CHP'li vekil “sansür var” diyerek medyayı suçladı. Oysa TRT Haber dahil birçok kanal o anlarda oturumu canlı yayınlıyordu.




CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, 9 Ocak'ta Meclis'te görüşülen Anayasa değişiklik teklifi sırasında HDP sıralarına geçerek eline aldığı telefonla Deniz Baykal'ın konuşmasını yayınladığını ifade ettiği fotoğrafın altına 'Sansür var' diyerek sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

CHP'li vekilin oturumu HDP sıralarından takip ettiğinin ortaya çıkması üzerine sosyal medya hesabından AKŞAM gazetesini de suçlayarak, 'Elimde telefon... Medya konuşmaları vermiyor... Baykal'ın konuşmasını yayınlamak için boş koltuğa oturdum... İftira havuzu bunu haber yapmış' ifadelerini kullanmıştı. 
 

Medyayı sansürle suçlayan Erdoğdu'nun, Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılmadığı oturumda konuşan CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın 30 dakikalık konuşmasını hiçbir kanalın yayınlamadığı iddiası ise gerçeği yansıtmıyordu.

TRT Haber dahil pekçok kanal aynı dakikalarda Deniz Baykal'a ait yarım saatlik konuşmayı canlı yayınladı. TRT Haber'e ait yayının birer dakikalık aralıklarla alınmış ekran görüntüleri de konuşmanın an be an Türk kamuoyuna aktarıldığının resmi ispatı niteliğinde:



CHP'NİN SANSÜR AŞKI

Yaşanan bu olay, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun eski çalışma arkadaşı Gürsel Tekin’in 7 Haziran 2015 seçimlerinden önce "CHP’nin iktidar olması halinde bazı gazetelere el koyacaklarını" açıkladığı skandal sözleri akla getirerek, başta TRT olmak üzere birçok televizyonda canlı yayınlanan oturumun sansürlendiği iddiasıyla Türk siyasi tarihindeki yerini aldı.

CHP'Lİ AYKUT ERDOĞDU NEFRET SUÇU İŞLEDİ

Anayasa değişikliğini engellemek için her yolu deneyen ve işi kürsüyü parçalamaya, milletvekili yumruklayıp ısırmaya kadar götüren CHP'lilerden biri olan Aykut Erdoğdu Meclis'te ortaya çıkardıkları skandal görüntülerin suçunu AK Partili milletvekillerine atmaya çalıştı.

Erdoğdu Twitter'dan paylaştığı mesajında  AK Partili vekilleri DEAŞ'lı teröristlere benzeterek "nefret suçu" da işlemiş oldu.

MOLOTOFÇU MİLİTANLARI KURTARMAK İÇİN POLİSİN CAMINI PARÇALAMIŞTI

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu daha önce de yaşadığı şiddet patlamalarıyla gündeme gelmişti. Erdoğdu 1 Mayıs 2016'da Beşiktaş'ta polise molotof bombası attıkları gerekçesiyle gözaltına alınan eylemcilerin emniyete götürüldüğü otobüse binmek istemiş, alınmayınca da aracı yumruklamıştı. Otobüsün ön kapı camını kıran Erdoğdu, "Ben de geleceğim, beni de alın!" diye bağırmaya devam etmiş ancak istediğini elde edemeyince orada bulunan basın mensuplarına "Üzerimize araba sürüyorlar, masum çocukları tahrik ediyorlar. Bir şey yoktu burada. Polis illegal, halkım legal. Çocuklara işkence ediyorlar. Gözaltında kızları taciz ediyorlar" şeklinde bir açıklama yapmıştı.