Ayasofya hazır! Bin 500 kişi cuma namazı kılacak

17 bin polis çevrede görev yapacak. İlk Cuma namazı dev ekranlardan yansıtılacak.

BÜLENT ŞANLIKAN

Ayasofya’da nefesler tutuldu. 86 yıl sonra kılınacak Cuma namazı için caminin içinde ve dışında tüm hazırlıklar son hızla sürüyor. Güvenlik önlemlerinin en üst seviyede olacağı tarihi günde 17 bin polis görev yapacak, caminin içindeki görüntüler dev ekranlardan dışarıya yansıtılacak.

Ayasofya Camii’nde kılınacak ilk cuma namazında, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de aralarında bulunduğu 1500 civarında kişinin yer alması bekleniyor. Namaz için sosyal mesafe işaretlemeleri yapılacak.

Ayasofya Camii’nin önü ve Sultanahmet Meydanı’na giren bütün yollar çelik bariyerlerle kapatıldı.

ARAMA NOKTALARI

Tarihi namazın kılınacağı Cuma günü Ayasofya ve çevresine İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı 17 bin polis görev yapacak. Bölgede arama tarafa noktaları kuruldu. K-9 köpekleri de bölgede görev yapacak. Aşırı ilgi nedeniyle bölgede sağlık noktaları da kurulacak.

MEDYA İÇİN ÖZEL PLATFORM 

Hazırlıklar kapsamında Ayasofya Meydanı’nda Hürrem Sultan Hamamı’nın bulunduğu kısma, töreni takip edecek yerli ve yabancı gazeteciler için platform kuruldu. Çok sayıda güvenlik görevlisi de bariyerlerle kapatılan meydanda güvenlik önlemi aldı. Ayasofya’nın içinden görüntüler dışarıda kurulan dev ekrana yansıtılacak.