Atina'ya silahlanma tepkisi! 2. el uçakla şımarma

'3-5 uçakla güç dengesi değişmez' Yunanistan'ın Fransa'dan aldığı 18 savaş uçağını değerlendiren Bakan Akar, “Bir silahlanma yarışı tutturmuş gidiyorlar. Üç-beş kullanılmış uçakla güç dengelerinin değişmesi mümkün değil” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kuvvet komutanlarıyla birlikte Suriye sınırında görev yapan, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı Esas Komuta Yeri'nde görevli personelle bir araya geldi. Bakan Akar, burada yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın Fransa'dan aldığı 18 Rafale savaş uçağı ile Yunan yetkililerin son dönemdeki söylemlerine değindi. Yunanistan'dan saldırgan değil barışçıl çözümler için uğraşmasını, Türkiye'nin sorunların çözümü için gösterdiği gayrete katkı sağlamasını isteyen Akar, "Anlaşmalar çerçevesinde barış, huzur, diyalogla sorunlara siyasal çözümler bulunmasından yana olduğumuzu Yunan komşularımıza her zaman söylüyoruz. Yunan komşularımız ise provokatif açıklamalardan, saldırgan söylemlerden bir türlü vazgeçmedi, vazgeçmiyor" dedi.

ÇÖZÜME DESTEK ŞART

"Bir tarafta Lozan diğer tarafta Paris antlaşmaları söz konusu. Yunan komşularımız bunları dahi yok saymak gibi bir eğilime giriyor" diyen Akar şöyle dedi: "Anlaşmalarla gayri askeri statüde olan adalar var. 'Şu adalar silahlandırılamaz, bunlar gayri askeri statüde olacak' demiş, bunda mutabık kalmışız. Bunlar şimdi silahlandırılıyor. 'Tehdit var' diyorlar. Tehdit asla söz konusu değil. Bir silahlanma yarışı tutturmuş, gidiyorlar. Uçak, silah, araç gereç alıyorlar. Üç-beş kullanılmış uçakla güç dengelerinin değişmesi mümkün değil. Yunanistan'ın saldırgan değil, barışçıl, siyasal çözümler için uğraşmalarını, sorunlara yönelik çözüm gayretimize katkı sağlamalarını bekliyoruz. Bu şekliyle Ege ve Akdeniz'in barış denizi olmasını, tarafların refahına katkı sağlamalarını bekliyoruz."