'Atatürk ile CHP’nin bağı 1938’de bitmiştir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Atatürk’ü ruhu faşist, söylemi Marksist çevrelerin tekeline mi bırakacağız. CHP gibi bir partinin Atatürk’ü milletimizden kaçırmasına rıza göstermeyeceğiz’’ dedi. 

1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Atatürk’ü Anma Töreni”ne katıldı. Konuşmasında “Atatürk” ve “Atatürkçülük” tartışmasının hep yaşandığına işaret eden Erdoğan, “Özellikle CHP döneminde, tarihimizin bu önemli kurucu liderinin ismi öylesine istismar edilmiştir ki milletimizin gönlündeki Atatürk ile kavramsallaştırılan Atatürkçülük arasında büyük bir fark ortaya çıkmıştır” diyerek şöyle konuştu:

SENARYO YAZIYORLAR 

Birileri çıkmış biz Atatürk’e Atatürk dedik diye bir sürü senaryolar yazıyor. Adı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ise bizim bunu ifade etmemizden daha doğal ne olabilir. Söylemi Marksist, faşist çevrelerin tekeline mi bırakacağız. CHP gibi amorf bir partinin Atatürk’ü milletimizden kaçırmasına rıza göstermeyeceğiz.

Tereddüt de yok sorun da

Milletimizin, Mustafa’ya saygısında en küçük bir tereddüt yoktur. Milletimizin Kemal’le de en küçük bir sorunu bulunmuyordur. Darbecilerin, cuntacıların, vesayet odaklarının, milletin değerlerine düşmanlık edenler kendilerini ‘Atatürkçülük’ kılıfında gizlemeye çalışmıştır. 

ZATEN ZAYIFTI!

Gazi’ye en büyük bühtandır   

Bugün hâlâ “Atatürk’ün mirasçısı olduğu” iddiasındaki CHP’nin, Atatürk’le zaten çok daha önceden zayıflamaya başlamış ilişkisi 10 Kasım 1938’de tamamen kesilmiştir. O ana kadar Türk Lirası üzerinde Atatürk’ün resmi vardı.

LİRADAN KALDIRDILAR

Ama Atatürk’ün irtihalinden sonra o resim, paranın üzerinden kaldırılmış ve onun yerine İnönü’nün resmi konulmuştur. Bunu yapan kim? İşte o zamanki CHP zihniyetinin ta kendisidir. Bugünkü CHP de malum şimdiki başında bulunan zatın CHP’sidir. Böyle bir partiyle, Atatürk arasında ilişki kurmak Gazi’ye yönelik en büyük bühtandır. 

ANMAKLA KALMAYALIM ANLAMAYA ÇALIŞALIM 

Erdoğan: Cumhuriyetimizin tüm önemli tarihleri gibi 10 Kasım’ları da artık iyi değerlendirmeli, Atatürk’ü sadece anmakla kalmamalı, anlamaya da çalışmalıyız.  

Eleştirmek başka hakkı teslim etmek başka 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yüzyılın sıkıntılı döneminde, her ülkenin kendine göre bir lider çıkardığını belirterek “Hiç şüphe yoktur ki Atatürk, işte bu ender liderlerden biridir. Burada sorun bir zihniyetin, milletimizin istiklalinin sembolü olan Gazi Mustafa Kemal’i kendi ideolojik amaçlarının malzemesi haline dönüştürmeye çalıştırmış olmasıdır” diyerek şöyle konuştu:  Elbette herkes gibi Atatürk de eleştirilebilir. Ancak eleştirmek başka, hakkı teslim etmek başkadır. Atatürk’ün ailesini de hedef alacak şekilde ve hakaretamiz bir tarzda ortaya konan ifadeleri doğru bulmadığımızı da özellikle belirtmek istiyorum. Biz Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi olarak kendisinin hakkını, milletimizin huzurunda teslim etmeyi bir görev telakki ediyoruz. ‘En büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimize, sahip çıkarak, aslında Atatürk’ü ve hatırasını işte bu istismarcıların zulmünden de kurtarıyoruz.

Devletin zirvesi Ata’nın huzurunda 

Devlet erkanı Ata’nın ölümünün 79. yılında tam kadro Anıtkabir’de bir araya geldi. Erdoğan, yazdığı notta “Mirasınız için gece gündüz çalışıyoruz” yazdı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa  Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79’uncu yılında Anıtkabir’de düzenlenen devlet töreniyle anıldı. Anıtkabir’deki tören, saat 8.45’te devlet erkanının Aslanlı Yol’da yürüyüşüyle başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kortejde,  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu,  Bakanlar Kurulu üyeleri, MHP lideri Devlet Bahçeli, yüksek yargı  başkanları, kuvvet komutanları ve diğer devlet erkanı yer aldı. 

Sürekli çalışıyoruz

Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı: Vefatının 79. yıl dönümünde Kurtuluş Savaşımızın büyük komutanı, Cumhuriyetimizin banisi, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir  kez daha rahmetle hürmetle saygıyla yad ediyoruz. Atatürk’ün bize bıraktığı en önemli miraslardan biri olarak gördüğümüz Türkiye’yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda gece gündüz çalışmayı sürdürüyoruz. 

Özel günde özel mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokolde yer alan devlet erkanı, törenin ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. 

Korumalara eşsiz kamuflaj 

Cumhurbaşkanlığı korumalarının, özel olarak üretilen ve dünyada başka  bir örneği bulunmayan kamuflajları ilk kez Anıtkabir’deki törende kullanıldı. 

Twıtter’dan özel mesaj 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından 10 Kasım ile ilgili şu mesajı paylaştı: ‘’Kurtuluş Savaşımızın büyük komutanı, Cumhuriyetimizin bânisi, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 79. yıl dönümünde rahmetle, hürmetle, saygıyla yâd ediyorum.’’ 

Erdoğan’dan Suudi Arabistan’a sert çıkış!

İslam tektir! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Ilımlı İslam’ deyimini köpürten ülkelere tepki göstererek, “İslam’ın ılımlısı, ılımsızı olmaz. İslam tektir. Patenti de Batı’ya aittir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Külliyesi’nde Kadın Dayanışma Konseyi’nde konuştu: Son zamanlarda ılımlı İslam’ı köpürttüler. Bir konuyu yeniden köpürttüler, Ilımlı İslam. Bu ılımlı İslam kelimesinin patenti Batı’ya ait.Bunu söyleyen kişi kendine ait olduğunu düşünüyor olabilir ama sana ait değil.İslam’ın ılımlısı, ılımsızı olmaz. İslam tektir. Kimse İslam’ı çeşitlendirme gayreti içine giremez. Mesele şu İslam’ı zaafa düşürmek. Kadınları hayattan soyutlayan anlayış İslam’dan değil gelenekten referans alır.Ya sen ılımlı islam diyorsun, daha bir bayana araba kullandırmıyorsun. İslam’da buna mani var mı yok? 

Kadınlarımızı ihmal ettik  

“İslam, Allah’tan başka hiçbir gücün kulluğuna izin vermeyerek insanı özgürleştiren bir dindir” diyen Erdoğan şöyle devam etti: Müslümanlar olarak ihmal ettiğimiz alanların başında kadınlarımız geliyor. Batı’daki karamsar tablonun en büyük mağduru Müslüman kadınlar. Bize demokrasi ve insan hakları dersleri verenler kendi ülkelerinde en temel insan haklarının çiğnenmesine ne yazık ki alkış tutmaktadır. Türkiye, bu adaletsizliğe dikkat çeken az sayıdaki ülkeden biri. 

İİT İÇİNDE NEDEN KADIN KOLLARI OLMASIN!

Erdoğan: İİT’nin içinde ne için bir kadın kolları olmasın? Ama ülkelerin liderleri henüz bu konuda aynı anlayışta değil.

Putin ile görüşme Soçi’de 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 Kasım’da Rusya Devlet Başkanı Putin’in davetlisi olarak Soçi’ye bir ziyaret gerçekleştirecek. Ziyaret çerçevesinde yapılacak görüşmelerde, ikili ilişkiler ile başta Suriye olmak üzere, bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor.