Ataş: Akraba ilişkisi olmayanlar yönetimde olacak

AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Milletvekilinin, belediye başkanının, il, ilçe başkanının birinci derece yakınlarını, toplumda ''metal yorgunluğu'' algısı oluşturan konulardan biri olduğunu vurgulayarak, mümkün mertebe akraba ilişkisi olmayan arkadaşlarımızın yönetimlerde olmasına özen gösteriyoruz. ifadelerini kullandı.

AK Parti Teşkilattan Sorumlu  Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AA muhabirine gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu,  soruları yanıtladı.

Ataş: "Teşkilatlarımızda görev yapan herkes, Cumhurbaşkanı üzerinden, Başbakan üzerinden yük alma mecburiyetindedir. Yük alamıyorsa yük olmaya hakkı yoktur. Biz yük alıcılarız, yük olucular değiliz. 81 il başkanımızı ilçeleriyle ilgili tek tek dinledik. Hangi ilçe başkanı görevine  devam etmeli, hangisi değişmeli, hangisi değerlendirmeye tabi tutulmalı. Tek tek  bu üç kategoride değerlendirme yaptık ve görüşleri yazdık. Değişmesi gerekenleri,  devam etmesi gerekenleri not ettik" - "Genel Başkanımıza, bu millete bizim mahcup  olmamamız gerekiyor. Kongrelerden sonra 'pardon' deme şansımız yok" 

AK Parti 6. Olağan Büyük Kongre sürecinin 4 Temmuz'da başladığını, bu  kapsamda ilk olarak alt kademe kongrelerinin yapılacağını söyleyen Ataş, belde  kongrelerinin planlamasının yapıldığını, geçen hafta sonu nüfusu 5 binin  üzerindeki 35 beldenin kongrelerinin tamamlandığını, nüfusu 5 binin altındaki 349  beldeye de atamaların il başkanlıklarınca yapıldığını bildirdi.

Beldelerle ilgili sürecin tamamlandığını belirten Ataş, ilçe  kongreleri takviminin planladığını, delege seçimlerinin yapıldığını vurguladı.  İlçe kongrelerinin 19 Ağustos'ta başlayacağını açıklayan Ataş, Türkiye genelinde  merkez ilçe teşkilatlarla birlikte kongre yapılması gereken 970 ilçenin bulunduğuna işaret etti.

Ataş, kongre tarihlerine ilişkin planlamanın hazırlandığını,  Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ile Merkez Yürütme Kurulu  (MYK) toplantılarında bu tarihlerin oluşturulduğunu aktardı. 19 Ağustos'ta  başlayacak ilçe kongrelerini, 12 Kasım'a kadar tamamlamayı planladıklarını  bildiren Ataş, "Bu, her hafta sonu ortalama 50-60 kongre yapmak demek, ancak  bitirebiliyorsunuz. Belki bu tarihte 10 gün ileri, geri kaymalar olabilir." dedi.

İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından da il kongrelerinin  başlayacağını dile getiren Ataş, il kongrelerinin 2018 Şubat ayı sonunda yapılmasının planlandığını bildirdi.

Ataş, "İl kongreleri de bittikten sonra 6. Olağan Büyük Kongremizin  tarihiyle ilgili süreç başlamış olacak. Bunun kararını partimizin yetkili organları verecektir. İl kongreleri bittikten sonra oturur, konuşuruz, nihai tarih, partimizin 3 yılı doldurma tarihi 12 Eylül 2018. Bu tarihten önce  yapılabilir, yakın tarihlerde yapılabilir, onun kararını Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız ile partimizin yetkili organları belirleyecektir." şeklinde konuştu.

"KENDİSİNİN DE BÖYLE BİR ARZUSU VAR"

"Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Erdoğan'ın ilçe ve il kongrelerine  katılımı veya hitabı öngörülüyor mu?" sorusu üzerine Ataş, Erdoğan'ın programının  oldukça yoğun olduğuna dikkati çekti.

Erdoğan'ın, daha önce genel başkan olduğu dönemde il kongrelerinin bir  çoğuna katıldığını, büyükşehirlerdeki bazı büyük ilçelerin kongrelerine bile  gittiğini hatırlatan Ataş, programı elverdiği süre içinde yine aynı şekilde  Ankara, İstanbul, İzmir ve Konya gibi büyükşehirler başta olmak üzere bazı büyük  ilçelerin kongrelerine katılacağını bildirdi.

Mustafa Ataş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kongrelere katılmaktan keyif  aldığını, büyükşehir illerinin tamamının kongrelerine katılacağını tahmin ettiğini dile getirerek, "Kendisinin de böyle bir arzusu var. Cumhurbaşkanımızın  katılamayacağı kongrelere de Sayın Başbakanımız, bakanlarımız katılacak. Bunun  planlamasını yapacağız, istişare edeceğiz. Nerelere katılmak istiyorsa onları da  planlayıp, katılımlarını da sağlayacağız." dedi. (AA)