Aşılama kesintisiz sürüyor! Başkan Erdoğan: 50 milyon doz aşı gelecek

Başkan Erdoğan, “Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde aşı sıkıntısı var. Süratle aşılarımızı almaya başladık. İlk etapta inşallah 50 milyon doz aşı ülkemize gelecek” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki “Sosyal Atama Töreni”nde konuştu. Yakında 50 milyon doz aşının geleceğini açıklayan Erdoğan, “Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde şu anda aşı sıkıntısı var” dedi.

NE KRİZ NE ÇÖKÜNTÜ

“Bir yıla yaklaşan salgın döneminde yüreklerimizi yakacak ne sağlık krizi ne de sosyal çöküntü görüntülerine şahit olduk” diyen Erdoğan, şunları kaydetti: “Verdiğimiz desteklerle ülkemizin ayakta kalmasını sağladık. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde aşı sıkıntısı var. Aşı konusunda attığımız adımlarla, yaptığımız ödeme ile süratle aşılarımızı aldırmaya başladık ve ilk etapta inşallah 50 milyon doz aşı ülkemize gelecek.” 

Devlet koruması altında olan çocuklar Başkan Erdoğan’a tablo hediye etti.  

3 BİN 603 KİŞİYE SOSYAL ATAMA 

Devlet korumasından yararlanmış gençler, engelliler, gaziler ile gazi ve şehit yakınlarının kamuya atamasını gerçekleştiren Erdoğan, atanan 3 bin 603 kişiye “Hayırlı olsun” dedi. Erdoğan, “Hükümete geldiğimizde bu kapsamda kamuda istihdam edilen kişi sayısı 6 bin 315’ti, bugün ise aynı kapsamda istihdam edilenlerin sayısı 45 bine yaklaştı” dedi.