''Artık bu millete kimse zarar veremeyecek''

Şırnak’ta Geylani Camii’nin açılışında ve Hakkari’de konuşan Başbakan Yıldırım, birlik beraberlik mesajı verdi, “Kimse bu millete zarar veremeyecek. Hep beraber geleceğimize sahip çıkalım“ dedi. 

PKK’nın hendek terörüyle yıktığı ve devletin yeniden restore ettiği Şırnak’taki Geylani Camisi’nin açılışında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, terör örgütünün 27 camiyi yıktığını, 70 camiyi de hasarlı hale getirdiğini belirterek şöyle konuştu: Gözünü kırpmadan burada binalarımızı başımıza geçirdiler, camilerimizi yıktılar, hayallerimizi yok ettiler, zannettiler ki oldu bitti ile biz Şırnak’ı ele geçiririz, Şırnaklıları esir alırız. Şırnaklılar buna geçit vermez. Alçakları yerle bir etti.

Tek bayrak, tek devlet

Dediniz ki Rabbimiz bir peygamberimiz bir, bayrağımız, devletimiz bir. Bu ülkede bir olacağız, beraber olacağız, birlikte Türkiye olacağız dediniz. Artık bunlar bu millete zarar veremeyecektir. Yeter ki biz dinimize, ülkemize, çocuklarımıza, geleceğimize sahip çıkalım.  

Başbakan Namaz Dağı üssü’nde

Telsizden talimat: Atış serbest 

Başbakan Binali Yıldırım, Ş 1990 metre rakımlı 12 gündür operasyonun devam ettiği Namaz Dağı’ndaki üssü ziyaret etti. Telsizden, askerlere seslenen Yıldırım, “Şimdi belirlediğiniz hedeflere atış serbest” talimatı verdi. Bunun üzerine Namazdağı Üs Bölgesi’nde Fırtına obüsleri, hedefleri ateş altına aldı. Yıldırım daha sonra Bestler-Dereler bölgesindeki Şehit İstihbarat Binbaşı Koray Onay Operasyonu’na ilişkin brifing aldı.

Alçaklar 14 bin konutu yakıp yıktı

Şırnak’ta dün bayram havası vardı. Terör örgütün yakıp yıktığı Şırnak’ı yeniden modern bir kente kavuşturan hükümeti coşkulu bir kalabalık karşıladı. Halk teröre lanet yağdırdı, ‘Sırtımızı devlete dayadık’ dedi. 

Terör örgütü PKK tarafından yapılan hainlikleri tek tek anlatan Başbakan Yıldırım şunları söyledi:  “Şırnak merkezde bu alçak PKK terör örgütü 14 bin 166 konutu oturamaz, 34 bin konutu az hasarlı hale getirmişler. Yıkılan binalar, yıkılan camiler yeniden yapılır dedik ama yıkılan gönülleri feth etmenin yolu da Şırnak’ı bağrımıza basmaktır dedik. Şırnak hafızamızda 15 Temmuz gecesiyle yaşıyor. Adeta 80 milyonla bir oldu alçak darbecilere geçit vermedi. Dik duruşunuzla Cumhurbaşkanımıza sahip çıktınız. Hamidiye kışlasındaki bayrak inmedi. 

O hain eli kırmak namus borcumuz 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, “Mabetlerimize kimin eli uzanırsa o eli kırmak hepimizin namus borcudur, şeref borcudur” diyerek şunları kaydetti: Valimiz rakam verdi. Şırnak’ta 27 caminin il genelinde yıkıldığını, 70 caminin hasar gördüğü bilgisini verdi. Kim yaptı bunları? Allah’ını tanımayan, tanıyorsa bile onun emirlerine uymayan, onun evine göz dikenler. Orada terör yapanlar ancak şeytanı memnun ederler. 

ATAK’I selamladı

Sırtınızı  devlete dayayın! 

HDP’lilerin sırtımızı YPG’ye dayadık sözüne atıfta bulunan Başbakan Yıldırım “Biz sırtımızı teröre değil, millete ve dualı millete güvenerek sırtımızı devletimize, milletimize veriyoruz. Cizre’de ve Şırnak’ta belediye başkanları vardı. Devletten aldıklarını yemeden içmeden terör örgütüne taşıdılar, onlar da buraya bomba olarak terör eylemleri olarak döndü. Onların da bu alçaklığına son verdik” dedi. 

Kalabalığı Kürtçe selamladı 

Yıldırım Şırnak’ta halka hitap ederken sürekli olarak tezahüratlarda bulunarak konuşmasını kesenleri başımız gözümüz üzerinde yeriniz var anlamına gelen Kürtçe ‘Sersera, serçave’ diyerek selamladı. “Cizre’den Şırnak’a gelen 4 tünelli yolu da önümüzdeki sene açıyoruz” diyen Yıldırım müjdelerini sıraladı: Cizre’ye 500 yataklı bir hastane yapıyoruz. Cizre seneye doğalgazla buluşacak.