Ömer Arısoy'dan İmamoğlu'na tepki! Elinizi tutan mı var?

Zeytinburnu'nda çöken binanın enkazına giden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'nun ''Yapı tespiti için bazı binalara İBB sokulmuyor'' sözlerine Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy'dan tepki geldi. Arısoy, İmamoğlu'na ''Sizi binalara sokmayan kim? Kentsel Dönüşüm yaptınız da elinizi tutan mı oldu?'' diye sordu.

AKSAM.COM.TR

İstanbul Zeytinburnu'nda bu sabah saatlerinde 5 katlı bina çöktü. Dün gece boşaltılan binada herhangi bir can kaybı olmadı.

Enkaza giden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yapı tespiti için bazı binalara İBB sokulmuyor, kentsel dönüşümde engeller çıkarılıyor." dedi.

İmamoğlu'na yanıt gecikmedi ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, "Sn. Başkan, yetki ve sorumluluk makamında oturuyorsunuz. İşiniz, muhatabı belirsiz suçlamalar yapmak değil. Sizi binalara sokmayan kim? Engel çıkaran kim? Kentsel Dönüşüm yaptınız da elinizi tutan mı oldu?" diye hesap sordu.


"ARTIK MİLLETİ SUÇLAMAYI BIRAKIN, İŞ YAPIN İŞ"

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İBB Başkanı İmamoğlu'na tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

"GUGUK KUŞU SİYASETİ YİNE SAHNEDE"

Konuya ilişkin paylaşımda bulunan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, "Guguk kuşu siyaseti yine sahnede" diyerek tepki gösterdi.

İBB'DEN GERİ ADIM

Tepkilerden sonra İBB'den geri adım geldi. İBB Sözcüsü Murat Ongun, İmamoğlu'nun 'bina sakinlerini kast ettiğini' söyledi. Sosyal medyadan açıklama yapan Ongun, "İBB, İstanbul'daki riskli bölgelerde ücretsiz bina testleri yapmakta, ne yazık ki bazı bina sakinleri de buna izin vermemekte. İBB Başkanımız, Zeytinburnu'ndaki açıklamasında bunu kastetmiş ve ikazda bulunmuştur. Uyarı herhangi bir kamu kurumu için değil vatandaşlarımız içindir" ifadelerini kullandı.