Arakan’da Türkiye’nin gönderdiği aş kaynıyor 

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Arakanlı sığınmacılara yardım gönderen tek ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, “Hedefimiz 10 bin ton yardımı daha ulaştırmak” dedi. 

OSMAN NURİ CERİT

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Arakanlı sığınmacıları gönderilen yardımlara ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. “Şu ana kadar Myanmar’a yardım elini uzatan tek ülke Türkiye” diyen Çavuşoğlu, “TİKA kanalıyla bölgeye ve Bangldaş’teki kamplara bin ton insani yardım gönderildi” şeklinde konuştu. 

KAÇARKEN BİN BEBEK DOĞDU 

Hedeflerinin 10 bin ton insani yardımı daha bölgeye ulaştırmak olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, “Keşke daha fazlasını yapabilsek. Kaçış yolunda dünyaya gelen binin üzerinde bebek var. Başta bebek ve çocuklar olmak üzere insanlar açlıkla karşı karşıya. Sınıra ulaşmak için verilen mücadelede çok sayıda ölüm oluyor” dedi. 

Tam anlamıyla katliam yapılıyor 

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, “Myanmar’da, Arakan Müslümanlarına yönelik vahşi bir soykırım ve süpürme operasyonu yürütülüyor. Ordu birlikleri ve silahlı Budist gruplar, kelimenin tam anlamıyla katliam gerçekleştiriyorlar. Katledilen Müslümanların sayısının 10 bin civarında olduğu söyleniyor” diye konuştu.

Referandumun sonu pişmanlık olur  

Çavuşoğlu, IKYB Yönetimin inat ettiği referandum kararıyla ilgili olarak, “İyi niyetli bulmuyoruz. Arkasında tamamen İsrail var. O bölge ‘keşke’ler mezarlığı. Bu son adım da keşkeden, pişmanlıktan başka sonuç doğurmayacaktır” dedi.