Antalya trafiği rahatlayacak! Başkan Erdoğan: Siyasi mühendislikler rotamızı değiştiremez

Başkan Erdoğan, Türkiye üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekti, “Hep birlikte 2023 hedeflerimize odaklanır, 2053 vizyonumuza sarılırsak, önümüzde durabilecek hiçbir güç yoktur” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Ofis'ten canlı bağlantıyla katıldığı Antalya'daki Phaselis Tüneli açılışına katıldı. Erdoğan, şu mesajları verdi:

GÜÇLÜ TÜRKİYE: "Zahmetsiz rahmet olmayacağının bilinciyle bugün yaşadığımız sıkıntıları önümüzdeki dönemde kavuşacağımız büyük ve güçlü Türkiye'nin bedeli olarak görüyoruz. "Şayet bu uhuvvet iklimini kimsenin bozmasına müsaade etmez, hep birlikte 2023 hedeflerimize odaklanır, 2053 vizyonumuza sarılırsak, Allah'ın izniyle önümüzde durabilecek hiçbir güç yoktur."

KÜRESEL SENARYO: "Bunun rakiplerimiz de farkında. Ekonomik zorluklar üzerinden milletimizin moralini bozacak siyasi mühendislik hesaplarıyla ülkenin rotasını değiştirecek her türlü oyunu sergiliyorlar. Dünyanın tamamında daha fazlasıyla yaşanan sıkıntıları sanki sadece Türkiye'ye mahsus gibi göstermeye çalışanların özellikle niyeti, milletin derdini dile getirmek değil küresel senaryoların borazanlığını yapmaktır."

Erdoğan, Antalya şehir merkezi ile ilçelerinin irtibatının daha hızlı ve güvenli hale geleceğini söyledi.

ORTAK SIKINTI: "Altını çizerek tekrarlıyorum; enerjiden gıdaya, madenlerden teknoloji ürünlerine kadar pek çok alanda yaşanan fahiş fiyat artışları tüm dünyanın ortak sıkıntısıdır. Hatta Türkiye üretim gücü ve lojistik avantajlarıyla bu sıkıntıdan en az etkilenen ülkelerden biridir."

İTİBAR ETMEYİN: "Milletimden çoğu da mevsim etkisinden kaynaklanan istisnai durumları felaket tellallığının malzemesi haline dönüştürmeye çalışanlara itibar etmemesini istiyorum. Hamdolsun ülkemizde herkes can ve mal güvenliğine sahiptir. İsteyen herkesin çalışacak işi vardır. Devletimiz ihtiyacı olan herkesin yanındadır. Türkiye siyasi olarak yakın tarihinin en itibarlı konumundadır."

İŞLER İYİYE GİDİYOR: "Ekonomide de hamdolsun üretim tarafında işler gayet iyi gidiyor. Enflasyonun da boynunu kırdığımızda artık hedeflerimize ulaşmamızın önünde hiçbir engel kalmayacaktır."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Phaselis Tüneli'nin açılış törenine katıldı.

YEŞİLLERİ BİRAZ DAHA ARTIRALIM

Erdoğan, tünelin ekranda gösterilmesinin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na, "Adil, yeşilleri biraz daha artırırsak çok daha güzel olacak. Yeşili severim biliyorsun. Sen de Oflu olduğuna göre yeşili sevmen lazım. Antalya yeşil, ona göre" dedi. Karaismailoğlu da "Tamam Sayın Cumhurbaşkanım" diye karşılık verdi.