Barzani: Ankara'nın desteğini yanımızda istiyoruz

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani, ''DAEŞ'e karşı mücadelede Türkiye'nin desteğini yanımızda istiyoruz'' diye konuştu. 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Musul’da DEAŞ’a karşı mücadelede Türkiye’nin desteğini istediklerini açıkladı. Barzani ancak bu destek için Bağdat’ın onayının gerektiğini belirtti. Irak Türkmen Cephesi ve Ninova Aşiretleri de Türkiye’nin Musul’da daha güçlü bir şekilde yer alması gerektiğini açıklamıştı. Operasyonun 11. gününde DEAŞ’ın koalisyon güçlerine daha sert bir şekilde direnmeye başladığı belirtiliyor. Irak ordusu güneyden Musul'a ilerlemekte zorlanıyor. Amerikalı binbaşı Chris Parker, "Irak güçleri Musul'a yaklaştıkça DAEŞ'in direnci artıyor" dedi. Peşmerge ise daha kuzeyden Türkiye’nin de desteğiyle daha kararlı ilerliyor.   

Büyük göç dalgası olabilir 

Reuters kentin güneyinde görüştüğü köylülerin, DEAŞ'ın çekilirken akrabalarını canlı kalkan olarak kullanmak için kaçırdığını anlattığını aktardı. Birleşmiş Milletler'e bağlı yardım kuruluşları ise en az 10 bin 600 kişinin kentten kaçtığını duyurdu. BM, birkaç gün içinde kentten büyük bir göç dalgasının çıkabileceğini söyledi.