Ankara'da patlamada kaç kişi öldü? Bakan'dan açıklama geldi

Ankara'da meydana gelen patlamayla ilgili olarak İçişleri Bakanı Selami Altınok, Adalet Bakanı Kenan İpek ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun ortak basın toplantısı düzenledi. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu yaptığı açıklamada Ankara'daki patlamada 86 kişi hayatını kaybetti. 28'i ağır 186 kişi yaralandı

1

Ankara'da meydana gelen patlamayla ilgili olarak İçişleri Bakanı Selami Altınok, Adalet Bakanı Kenan İpek ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun ortak basın toplantısı düzenledi.  Sağlık Bakanı Müezzinoğlu yaptığı açıklamada Ankara'daki patlamada 86 kişi hayatını kaybetti. 28'i ağır 186 kişi yaralandı

İşte Selami Altınok'un konuşmasından satırbaşları;

10:04'te Ankara'da tren garının bulunduğu alanda terör eylemi meydana gelmiştir. Bu terör eylemi TC'ye yapılmış bir eylemdir, lanetliyoruz. ÖÇlenlere rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum. 1 Ekim itibariyle Emek Platformu diye adlandırdığımız platform Ankara'da eylem yapmak için izin istemiş ve verilmişti. Menfur saldırının olduğu alanda önlemler alınmıştı. Sıhiye'de bariyerleme yapılmış ve alana girişte gerekli aramalar yapılacaktı.

Mehmet Müezzinoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

İlk olay anında barış mitingi dolayısıyla olay yerinde zaten bizim 4 ambulansımız görevliydi. O ambulanslar ilk andan itibaren olaya müdahale etti.

"86 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ"

Eylemin büyüklüğü, iki ayrı noktada patlamanın olması ve olay yerinde panik ortamının olması hem kayıplarımızın çoğalması hem de yaralılarımızın hızla hastaneye ulaşmasında bazı aksamalar olabilir. Olay yerinde hayatını kaybeden vaka sayımız 62, toplamda 86 vatandaşımız hayatını kaybetti. Toplamda 186 yaralı da tedavi altında.

Kenan İpek'in konuşmasından satırbaşları;

Toplantıdan önce bana verilen bilgiye göre 1 saatlik bir çalışma kalmıştı olay yeriyle ilgili. En kısa zamanda cenazalerin otopsi işlemleri tamamlanacak. 16 Cumhuriyet Savcısı olayı araştırmak için görevlendirildi.