Ankara’da gündem Münbiç

Bakanlar Kurulu Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında toplandı. Terörden temizlenen Afrin’deki çalışmaların değerlendirildiği toplantıda Münbiç’e ve Sincar'a ilişkin hazırlıklar masaya yatırıldı. 

Osman Nuri CERİT / ANKARA

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında dün toplandı. Çankaya Köşkü’nde gerçekleşen toplantının öncelikli gündem maddesi, terörle yurtiçi ve sınır ötesi mücadele oldu. Bu kapsamda Irak’ın Sincar bölgesindeki PKK/PYD terör örgütüne yönelik Bağdat yönetimi tarafından başlatıldığı ifade edilen operasyona ilişkin gelişmeler ve bölgedeki son durum değerlendirildi.

KARARLILIK VURGULANDI 

Türkiye’nin Sincar’a yönelik olası operasyon hazırlıkları da gözden geçirildi. Toplantıda, terörden temizlenen Afrin şehir merkezinde yürütülen çalışmalar ele alındı. Münbiç’in terörden arındırılmasına ilişkin ABD ile yürütülen temaslar ve hazırlıklar görüşüldü. Türkiye’nin terörle mücadele kararlılığı vurgulandı. Bakanlar Kurulu toplantısında ayrıca, çocuğa yönelik cinsel istismar suçları ile daha etkin mücadele edilmesi için üzerinde çalışılan ve tamamlanma aşamasına gelen düzenleme de, değerlendirildi. Konuya ilişkin çalışma yapan ilgili bakanlar, hazırlıklar hakkında Bakanlar Kurulu’nu bilgilendirdi. Toplantıda, ekonomideki son gelişmeler ve atılacak yeni adımlar ele alındı.