Anıtkabir’de el sıkıştı Meclis’te kavga çıkardı 

Anıtkabir’de düzenlenen törende Başbakan ile el sıkışan CHP lideri, Meclis özel oturumunda ise provokatif bir konuşma yaptı.

Devlet erkanı dün 23 Nisan için ilk töreni Anıtkabir’de gerçekleştirdi. Törene katılan Başbakan Yıldırım ile CHP lideri Kılıçdaroğlu törende tokalaştı ve ayaküstü sohbet etti. Ancak bu güzel görüntü Meclis’te düzenlenen özel oturumda yerini gerginliğe bıraktı. Konuşma yapmak için kürsüye gelen Kılıçdaroğlu, referandumla ilgili provokatif ifadeler kullandı. Konuşmasında sık sık sesini yükselten Kılıçdaroğlu, "Meclis'in itibarını satıyorsunuz. Milletin iradesi kimseye teslim edilemez. Milli irade varsa burada tecelli etmiştir. Hiçbir makam, mevki TBMM'yi feshedemez. Nokta..." diyerek anayasa değişikliğini eleştirdi. CHP lideri, atanmış başkan yardımcısının da darbe dönemi uygulaması olduğunu iddia etti. 

DİLİMİZDE TÜY BİTTİ ARTIK!

Daha önce kürsüye çıkarak bir konuşma yapan Başbakan Yıldırım ise Kılıçdaroğlu’na cevap vermek için ikinci kez söz aldı. Meclis’in feshedilmesi iddiasına tepki gösteren Yıldırım, “Dilimizde tüy bitti, böyle bir şey olmayacağını kampanya döneminde de anlattık. Bu Meclis'in feshi değil seçimlerin yenilenmesidir. 15 Temmuz'da Meclis'e feshetmeye çalışanlar derslerini aldı” dedi. Yıldırım, başkan yardımcısının atanmasının ise anayasada olduğunu belirterek, “Anayasamızda bakanların Meclis içinden olabileceği gibi, Meclis dışından da atanabileceğine dair ibare var” şeklinde konuştu. 

Cumhurbaşkanını millet seçti

Yıldırım, “Cumhurbaşkanı, vekaletini istediği çalışma arkadaşlarından birine verebilir. Bu da Cumhurbaşkanı yardımcısıdır. Milli egemenlik milletindir, Cumhurbaşkanı'nı seçen de millettir millet” dedi. 

Sokaklardan medet ummayın!

Meclis’te söz alan MHP lideri Bahçeli de Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi. 16 Nisan sonrası TBMM’nin daha da güçlendiğini ifade eden Bahçeli, “23 Nisan ruhu pekişmiştir. Kimse sokaklardan medet ummamalıdır. Türkiye Cumhuriyeti sokakta bulunmadı, sokağa da bırakılmayacaktır. Tarih boyunca zalimleri, açtıkları ateş çukuruna gömen milletimiz, sinsi ve alçak operasyonlara elbette teslim olmayacaktır" diye konuştu. 

Çankaya’da en mutlu gün 

Başbakan Yıldırım, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Başbakanlık Çankaya Köşkü’nde düzenlenen “23 Nisan Çocuk Şenliği”nde çocuklarla bir araya geldi. Yıldırım, çocuklara çeşitli yiyecekler ikram ett ve hediyeler verdi. 

Tartışma değil, Barış üzerine bina edin

TBMM'de düzenlenen 23 Nisan Özel Oturumu'na alkışlar eşliğinde katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çıkışta yaptığı açıklamada, çıkan gerginlik için "Tartışma üzerine değil, barış üzerine bina edin" çağrısında bulundu.

Bakanlarım bile bu kadar sıkıştırmadı 

Başbakan Yıldırım, kendi koltuğunu verdiği Yağız Keçe’ye yöneltilen soruları espiriyle karşıladı. 

Başbakan Yıldırım, 23 Nisan’ın geleneksel devir teslim töreninde, koltuğunu 5’inci sınıf öğrencisi Yağız Keçe’ye devretti. Yıldırım, Keçe’ye çocuk bakanlardan art arda yöneltilen sorular üzerine "Benim bakanlarım beni bu kadar sıkıştırmıyor" dedi. Kabinede kız öğrencilerin sayısındaki artış üzerinden bu konuda hükümete bir tavsiyesinin olup olmadığı sorulan Keçe, "Kadın bakanlarımızın kabinede artması lazım" diye konuştu.  

Minik kabinede tuhaf metin

Kabine koltuklarını devralan çocuklardan birisinin okuduğu metinde "Dinler arası projemiz tüm hızıyla devam ediyor" ifadeleri yer aldı. Bu ifade, sosyal medyada metnin FETÖ tarafından okutulduğu iddiasına neden oldu.