Anayasa için geri sayım

Anayasa değişikliği teklifini bu hafta Meclis’e getirmeye çalıştıklarını ifade eden Başbakan Yıldırım, “Pürüz olsa da giderilir. Gelinen noktada görüşmeler de gayet iyi gidiyor” diye konuştu. 

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi'nde, bakanlar ve partili milletvekilleriyle bir araya geleceği toplantı öncesinde yeni anayasaya dair soruları cevaplandırdı. Yıldırım, "Bir süreden beri çalışmalarını yürüttüğümüz kısıtlı, sınırlı anayasa değişikliğinde de belirli bir noktaya geldik. Onunla ilgili istişaremizi sürdüreceğiz. Gerek Bahçeli'ye gerek bize bu görüşmelerin sonucunu rapor ediyorlar. Bu teklifi AK Parti olarak verinceye kadar da bu görüşmeler devam edecek" dedi.

Pürüz olur, giderilir 

Anayasa değişikliğinde hangi konularda pürüz yaşandığının" sorulduğu Yıldırım, "Pürüz olur, giderilir. Konuşa konuşa insanlar anlaşır, her şeyin bir çözümü var. Teknik düzenlemeler de var ama esas itibarıyla sınırlı bir değişiklik söz konusu. Değişikliğin yürütme ile yasama ilişkilerinin düzenlenmesi ağırlıklı olarak" ifadesini kullandı. "Bu hafta Meclis'e gelecek mi?" sorusunu Yıldırım, "İnşallah, onun için gayret ediyoruz" diye yanıtladı.  

YEDEK VEKİLLİK GÜNDEMDE

Öte yandan daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeme getirdiği her ile yedek vekillik anayasa çalışmaları kapsamına alındı.  

Putin ile randevu bugün 

Başbakan Yıldırım, Rusya temasları kapsamında Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bugün görüşecek. Görüşmede, önemli ortak projelerin hayata geçirilmesinin ele alınacağı kaydedildi. Yıldırım, Başbakan Dmitry Medvedev ile de bir araya gelecek.