Anadolu Medya Ödülleri sahiplerini buldu... ''Demokrasi ile terör yan yana olmaz''

Başkan Erdoğan, Hakkari Belediye Başkanı'nın görevden alınmasında yargının hukuka göre karar verdiğini vurguladı, ''Terörle sivil siyaset yan yana durmaz” dedi.

Başkan Erdoğan, 'Anadolu Medya Ödülleri Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

SORUMLULUK: Anadolu Yayıncılar Derneği olarak bundan 14 yıl önce faaliyet başlayan kuruluşumuz büyüdü. Toplam 329 mahalli ve bölgesel radyoyu, gazeteyi ve televizyonu bir araya getiren federasyonumuzun büyümesinden memnuniyet duyuyorum. Halktan yana ve halka karşı kendisini sorumlu hisseden mahalli medyanın yeri başka hiçbir kurum alamaz.

İLKELİ TUTUM: Anadolu yayıncıların vicdanlı ve ilkeli tutumlarını Gazze'deki katliamda da aynı kararlılıkla devam ettirdiklerini memnuniyetle takip ediyorum. İsrail güçleri tarafından Filistin'de şehit edilen gazeteci meslektaşlarınızın hatıralarına ve mücadelelerine sahip çıktığınız için sizleri tebrik ediyorum.

150 GAZETECİ: Filistin'de medya ofisleri basılırken, haber kanalları kapatılırken, canlı yayında gazeteciler kurşunlanırken, dikkat ederseniz, Gezi olayları sırasında Türkiye'ye kamp kuranlardan hiçbir tepki yükselmiyor. 8 ayda 150 gazeteciyi katledenler hala basın hürriyetinden bahsedebiliyor.

AA VE TRT: AA ve TRT'miz Gazze'de işlenen cinayetleri tüm çıplaklığıyla dünyaya anlattı. İletişim Başkanlığımız toplantı, etkinlik, basılı ve görsel materyallerle Gazze için küresel vicdanı harekete geçirmeye çalıştı.

KİRALIK KALEMLER: Üzülerek söylemek isterim ki, Türkiye'de kalemini, köşesini, ekranını demokrasi karşıtlarına gönüllü olarak kiralayan bir kesim hep olagelmiştir. Bunlar müzik kutusu gibi kimi zaman darbecilerin türkülerini söylediler. Daha sonra terör örgütü mensuplarının şarkılarını çaldılar.

HAKKARİ: Terör örgütüne isyan bayrağı çeken yüreği yanık Diyarbakır annelerini savunurken ortalıkta yoklar. Bölücü terör örgütü ve uzantıları söz konusu olunca en ön safta yer almaktan çekinmiyorlar. Terörle sivil siyaset yan yana durmaz. Terörle demokrasi bir arada bulunmaz. Sırtını; elinde kaleşnikof olana, molotof olana, bomba olana dayayarak meşru siyaset yapılmaz. Biz de bugüne kadar meşru siyasete söz söylemedik. Yargının Hakkari ile ilgili verdiği karar kimseyi rahatsız etmesin.

DEMOKRASİYE PUSU: Dünyanın hiçbir medeni ülkesi demokrasinin kundaklanmasına göz göre göre müsaade etmez, etmeyeceğiz. Sivil ve demokratik siyasetin zemininin güçlendirilmesi için pek çok adım attık. Ancak milli iradeye pusu kurulmasına izin vermedik. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesi dağdaki eli kanlı teröristlerin tünel kazarak belediyelere sızmasına göz yummaz. Eğer adaylarınız herhangi bir gayrimeşru gayri yasal işlemlere girmediyse katılmadıysa onlara söyleyecek herhangi bir sözümüz yok.

TÜRKMEDYA'NIN ÖDÜLLERİ BAŞKAN'DAN

Başkan Erdoğan, 8. Anadolu Medya Ödülleri'nde, 'Yılın Medya Grubu Yöneticisi' seçilen TürkMedya İcra Kurulu Başkanı Murat Çiçek'e ödülünü verdi. TürkMedya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel de, jüri ödülünü aldı.

AKŞENER'İ KABUL ETTİ

Başkan Erdoğan, dün sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi, eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i Beştepe'de kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabul, basına kapalı gerçekleştirildi. Erdoğan, 31 Mart seçimleri sonrasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i kabul etmişti.

DAHA YEŞİL DAHA TEMİZ BİR TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Başkan Erdoğan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, dünyanın küresel ısınma, çölleşme, biyolojik çeşitliliğin azalması gibi çok önemli çevre felaketleriyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Erdoğan, "Daha yeşil, daha temiz bir Türkiye için ülke genelinde atık yönetimi, iklim dostu teknoloji, enerji kaynaklarının kullanımı, hava, su ve toprak kalitesinin iyileştirilmesi, ağaçlandırma kampanyaları ve planlı şehirleşme yönünde önemli çalışmaları hızla sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.