'Amerika gölge etmesin yeter'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz oyalanmaya gelemeyiz. Amerika Münbiç’i tümüyle boşaltırsa bu işi hızlı bir şekilde gerçekleştiririz” dedi.

MÜNBİÇ’TEKİ KARDEŞLERİMİZİ FAZLA BEKLETMEYECEĞİZ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Erzurum 6. Olağan İl Kongresi’nde konuştu. Zeytin Dalı Harekâtı’nda Afrin’in dörtte üçünde kontrolün sağlandığını açıklayan Erdoğan şunları söyledi: “İdlib’deki gözlem noktalarını tahkim edecek diğer yandan Münbiç’e yöneleceğiz. Amerika yeni bir yöntem önermişti. Yeni gelen kadronun nasıl bir yol izleyeceğini bilemiyoruz. Amerika Münbiç’te niye vardı? DEAŞ’ı kovmak için. Şu anda var mı? Sayın Başkan bana yok dedi. PYD/YPG var. Onları 3 ayda çıkarırız... Hayır, onlar da çıkmadı. 

KARARIMIZ DEĞİŞMEZ

Bunları Fırat’ın doğusuna sürün dedik fakat sürmediler. Aynı yerde tuttular. Biz oyalanmaya gelemeyiz. Amerika Münbiç’i tümüyle boşaltırsa bu işi çok daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştiririz. Bunların zaten bizim bu faaliyetlerimize en küçük bir değişiklikleri olmayacak. Onlardan ihsan istemiyoruz, gölge etmesinler yeter. İnşallah Münbiç’teki kardeşlerimizi çok fazla bekletmeyeceğiz.”  

Vicdansızlar! planlarınız bizde

Erdoğan, “Cerablus, Rai, Bab’da 2 bin kilometrenin kontrolü bizde. Biz 780 bin kilometrekarelik bu topraklara nereden geldik biliyor musunuz? 18 milyon kilometre kareden geldik. Buna bile göz diktiler. PKK kendine göre bazı parseller yaptı, sonra böyle hesabımız yok dedi. Vicdansızlar, hepinizin planları programlar elimizde” dedi.   

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Erzurum 6. Olağan Kongresi’nde partililere hitap etti. 

DADAŞLAR SENİ BURAYA SOKMAZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Erzurum kongresinde FETÖ elebaşının Erzurum’un bir köyünden olduğunu belirterek, “FETÖ Erzurum’un bir köyünde çıkmıştı değil mi? 99’da Pensilvanya’ya kaçtı. Corç’lar karşıladı onu. Hâlâ orada mı? Orada. Ya sen artık dönsen bile şimdi seni Dadaşlar sokmaz buraya. Niye? Ya sen bu ümmeti parçaladın. Dadaşların içerisinden bu milleti parçalayan çıkmaz. Onun için sen yerini buldun” diye konuştu.

“Şehitlerimiz büyük bir mücadeleyi dinimiz, özellikle vatan, millet, ezanımız için verdiler, veriyorlar. Şu anda Muhammedimiz bizi dinliyor.”

BİRDENBİRE HÜMANİST KESİLDİLER 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK terör örgütünün ve Batılı ülkelerin “Afrin’de siviller zarar görüyor” yalanına Erzurum’dan sert bir şekilde cevap verdi. 

Sınırımız boyunca terör koridoru oluşturmak isteyenler biz sahaya girince birdenbire hümanist kesildiler. Bunlar değil mi daha dün Cezayir’de 5 milyon insanın kanına girenler? Afrin’de zarar gören sivil görmek istiyorlarsa, terör örgütünün şehirden çıkmaya izin vermediği, karşı çıkanları infaz ettiği sivillere baksınlar. Yollara kurduğu tuzaklı bombalarla hayatlarını kaybeden çocukların görüntülerine bakmayıp da Türkiye’yi suçlayanların vicdanları nasır tutmuş demektir. Yıllarca, bunlarla birlikte sorunları beraber çözebilir miyiz diye çok sabrettik. Çok uğraştık. Ancak baktık ki bunların her şeyleri lafta. İş uygulamaya gelince sadece ve sadece kendi çıkarlarına bakıyorlar. Bunlar için insan hakları, kendi vatandaşları söz konusuysa anlamlıdır. 

VATAN, MİLLET, EZAN İÇİN 

Rabbim fethi yakın kılsın 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum’da şehit Muhammed Kır’ın cenaze töreninde konuştu, “Rabbim fethi yakın kılsın” dedi.  

Suriye’nin Afrin bölgesindeki teröristlere yönelik sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı’nın 55’inci gününde şehit düşen Piyade Teğmen Muhammed Kır’ın cenazesi (25), memleketi Erzurum’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 20 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehit Teğmen Muhammed Kır’ın yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kılınan namaz sonrası bir konuşma yaptı. Erdoğan, şunları söyledi:

ONLARA ÖLÜ DEMEYİN 

“Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Sevgili Peygamberimize en yakın olan bir makama uğurlayacağımız sevgili Muhammedimiz’e öncelikle bu şehadet makamında inşallah başta ailesi olmak üzere tüm milletimize sabırlar diliyorum. Rabbimiz malum ayeti kerimesinde şöyle buyuruyor; ‘Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler, siz bilemezsiniz.’ Şu anda terör mücadelede, Afrin’de Rabbim bizlere fethini yakın kılsın.” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehit Muhammed Kır’ın ailesiyle görüştü, başsağlığı diledi.  

Şehit cenazesine 20 bin kişi katıldı

Şehit Muhammet Kır, için ilk kez tarihi Çifte Minareli Medrese önünde cenaze töreni düzenlendi. Yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Vali Seyfettin Azizoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katıldı. Cenazede şehidin annesi, kardeşleri ve yakınları güçlükle ayakta durdu. Kayseri 1’inci Komando Tugayı’nda görevli, Erzurum nüfusuna kayıtlı Piyade Teğmen Muhammed Kır, önceki gün Afrin Harekâtı sırasında el yapımı patlayıcının (EYP) patlaması sonucu şehit olmuştu. 

AB’YE MÜLTECİ YANITI 

Avro gelmesini beklemedik 

Sadece son 7 yıldaki hadiseler sırasında 4 milyonu aşkın Iraklı ve Suriyeli ülkemize sığındı. Ne Amerika’dan ne Avrupa’dan kayda değer bir destek almadık. Kendi imkânlarımızla bu yükü omuzladık. Gel Gaziantep’e, Hatay’a, Kilis’e, Urfa’ya. Konteyner kentleri, çadır kampları gez. Gördükten sonra da vermen gereken parayı ver. Adamlar oyalamaktan başka iş yapmıyor. Verirseniz verirsiniz, vermezseniz vermezsiniz. Biz yolumuza devam ediyoruz. Avro’ları bekleyecek olsaydık, bu 4 milyon insan ölümler halkasına çok daha farklı bir şekilde ilave olurdu. 

AP, AKLINI KENDİNE SAKLA 

Afrin’de sona doğru yaklaştık   

Afrin’de sona doğru geliyoruz. Avrupa Parlamentosu meydan okuyor. “Askerlerinizi çekin oradan” diyorlar. Bu doğru değil diyorlar. Ey Avrupa Parlamentosu, siz bu millete ne zamandan beri akıl vermeye başladınız? O aklı kendinize saklayın. 3,5 milyon Suriyeli’ye 7 senedir ev sahipliği yapan biziz. Kapıları açıp gönderseydik, kaçacak delik arayacaktınız, delik. Şu anda da istediğiniz kararı alın, bir kulaktan girer öbür kulaktan çıkar. 

Erdoğan, buz hokeyi takımıyla buluştu. 

MERTE  KOVALAMAK YAKIŞIR

Milletimizle birlikteyiz

Afrin’de yola devam. Asla sivil insanlarla bizim işimiz yok. O namussuzlar Afrin’den kaçmak isteyen sivillere bile nasıl zulmettiler, gördünüz değil mi, bombaları sakladıkları yeri de yakaladık mı, ininize girdik, gireceğiz. Nereye kaçarsanız kaçın kovalayacağız. Çünkü, namerte kaçmak merte kovalamak yakışır. Dadaşlar, zaten dadaşın önünde bunlar duramaz da evellallah. Erdoğan meydanlarda. Biz milletimizle el eleyiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şehidin tabutu başında kararlılık mesajı verdi.