Almanya’da 'evet' paniği 

Başbakan Yıldırım’ın ülkelerinde düzenlediği referandum mitinginden rahatsız olan bazı Alman siyasetçiler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti öncesinde yoğun kara propagandaya başladı.

1

Terör örgütleri FETÖ ve PKK başta olmak üzere eli kanlı grupların her türlü eylemi rahatlıkla yaptığı Almanya, Türkiye’nin seçilmiş başbakanı ve cumhurbaşkanının faaliyetlerini engellemek için ise elinden geleni yapıyor. Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın videokonferans yoluyla gurbetçilere seslenmesini engelleyen Alman devleti, şimdi de referandum mitinglerine saldırı başlattı. 

MERKEL BOYUN EĞMİŞ! 

Sol Parti Federal Meclis Grup Başkanı Sahra Wagenknecht, Binali Yıldırım’ın Oberhausen’da miting düzenlemesine izin verilmesini eleştirerek, “Mitingin, Almanya Başbakanı Merkel’in Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a boyun eğdiği jestlerin bir devamı olduğunu” savundu. Die Welt gazetesine demeç veren Wagenknecht, “Merkel bunu engelleyebilirdi ve engellemeliydi de” şeklinde konuştu. 

ÖZGÜRLÜKTEN YAKINDILAR! 

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Uyum Bakanı Rainer Schmeltzer, kendilerinin yasal olarak ellerinin bağlı olduğunu ancak federal hükümetin olası mitingi engellemek için diplomatik yollardan harekete geçmesi gerektiğini savundu. Yıldırım’ın mitinginin düşünce özgürlüğünün bir parçası olduğunu da itiraf eden Schmeltzer, bu gerekçeyle mitingi yasaklayamadıklarından yakındı. 

İftira ve karalama had safhada

Sol Parti Federal Meclis Grup Başkanı Sahra Wagenknecht federal hükümetin Almanya’da bu tür mitinglere izin vererek “İslamcı bir diktatörlüğe kampanya yapma imkanı sunduğunu” savundu. 

BASKI YAPIYOR

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir de Saarbrücker Zeitung’a yaptığı açıklamada “Yeşiller Partisi için net şekilde şunu söyleyebilirim: Partimize üye olanlar aynı zamanda başka bir ülkede işkence ve baskıları onaylayamaz” 

şeklinde konuştu.