Alman gazetesine ülkesini karaladı

Almanya’da bulunan CHP lideri, FAZ gazetesine yazdığı köşe yazısında ‘20 Temmuz’a sivil darbe’ diyerek skandal ifadelerle kendi ülkesini Almanlara şikayet etti.

Almanya’ya bir ziyaret gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) gazetesi için “Türkiye’deki demokratlar yalnız bırakılmamalılar” başlıklı bir köşe yazısı yazarak terörden tutuklu gazeteciler üzerinden ülkesini karaladı. Kılıçdaroğlu, AP’nin Türkiye Raportörü Kati Piri’nin, taslak raporunda “Türkiye ile AB arasında süren üyelik görüşmelerinin artık hiçbir anlam ifade etmediğini” belirtilerek “görüşmelerin durdurulması” önerisinde bulunulduğunu hatırlattı. Gazeteci ve siyasilerin suni gerekçelerle hapse atıldığını savunan Kılıçdaroğlu, “Deniz Yücel örneği hâlâ hafızalardadır. Yücel serbest ama hâlâ tutuklu bulunan Almanya kökenliler mevcuttur” dedi. 

’20 TEMMUZ SİVİL DARBE’ 

Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilmek istenen ve halkın demokratik tepkisiyle önlenebilen bu girişimin “20 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen sivil darbe” ile Türkiye’yi karanlığa boğan sürecin de başlangıcı olduğunu savundu.

190 BİN LİRALIK MAN CEZASI!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarının, Kılıçdaroğlu aleyhine açtığı ‘MAN adası’ iddialarına ilişkin 500 bin liralık manevi tazminat davası karara bağlandı. Kılıçdaroğlu, 190 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi. Kılıçdaroğlu’nin toplam kaybettiği tazminat tutarı da 1 milyon 18 bin lira oldu.