Allah’ın izniyle ufuk göründü 

Askerlere kararlı mücadelenin neticesinin yakın olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı, “Bu bahara her geçen gün yaklaşıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şırnak’ın Cizre ilçesinde bulunan 172. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcılığını ziyaret ederek, buradaki askerler ile iftar yaptı. Erdoğan, askerlerin teröre karşı kahramanlık destanı yazarak mücadele ettiğini belirterek, “Bu mücadelede yılmak yok, her zorluğun ardından inşallah bahar gelecektir” ifadesini kullandı, şöyle devam etti: Bu bahara her geçen gün daha da yaklaşıyoruz ve sizin birliğiniz, dayanışmanız, halkımızla bütünleşeceğimiz günlerin müjdecisidir. Ben hepinizi tekrar tekrar kucaklıyorum. Ufuk Allah’ın izniyle göründü ve bu ufka doğru şu anda çok daha inançlı bir şekilde yürüyoruz ve bunu da yakalayacağız. 

ANLIK DEĞİL SÜREKLİ

Temmuz ayından bu yana bölgede yapılan operasyonların anlık olmadığını ve bunu ülkeyi huzura, refaha, mutluluğa kavuşturana kadar kararlılıkla sürdüreceklerini vurgulayan Erdoğan, “Bir devletin önemli görevleri vardır. Bir tanesi mal güvenliğidir, bir tanesi can güvenliğidir, bir tanesi nesil güvenliğidir, bir tanesi akıl güvenliğidir. Şu anda bu görevlerden can ve mal güvenliğini özellikle bu bölgede hep birlikte yürütüyoruz. Fakat karşımızda bir terör örgütü var ve bu örgüt ne yazık ki dışardan dost görünenlerden aldıkları desteklerle karşımızda bulunuyorlar” diye konuştu. 

İngiltere’nin haline bakın 

“Bakın dünyada neler oluyor. İngiltere’nin, Almanya’nın, Fransa’nın, Amerika’nın haline bakın, şu anda ne durumdalar. Biz terörle bu mücadeleyi vermemize, 3 milyon Suriyeli ve Iraklıyı ülkemizde misafir etmemize rağmen, 10 milyar doların üzerinde onlara yaptığımız masraf, bir o kadar STK’larımızın, yaptığı harcamalar bu milletin ne denli güçlü olduğunu gösteriyor.” 

Irkın ırka üstünlüğü yoktur

“Biz tek milletiz, bizi bölemeyecekler. Herkes kendi ırkıyla, kavmiyle övünebilir, bu onun en doğal hakkıdır ama ne Kürt’ün Türk’e, ne Türk’ün Kürt’e üstünlüğü yoktur, üstünlük sadece ittika iledir. Kim Allah’a daha yakınsa, 

o en üstündür.”

Ülkeyi huzura, mutluluğa ve refaha kavuşturana dek bu operasyonlar devam edecek.