Alevi toplumu için önemli adımlar atıldı

AK Parti, Alevi toplum için önemli adımlar attı. AK Parti'nin yeni MKYK'sı toplumun her kesimini kapsıyor. Listede yer alan eski Alevi Dernekleri Fedarasyonu Sözcüsü Tarhan, “İktidar partisi içerisinde Alevi toplum temsil edilmeli” dedi.

OSMAN NURİ CERİT

AK Parti'nin 7'nci Olağan Genel Kongresi ile birlikte göreve başlayan yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda (MKYK) toplumun tüm kesimlerinin temsil edildiği görüldü. Başkan Erdoğan'ın listeye aldığı farklı toplumların temsilcileri AKŞAM'a konuştu. Başkan Erdoğan'ın Alevi toplumunu temsilen MKYK'da yer verdiği eski Alevi Dernekleri Fedarasyonu Sözcüsü ve Erikli Baba Kültür Derneği Başkanı Avukat Metin Tarhan şunları söyledi:

"Daha öncesinden sivil toplum alanında çalışmalar yürütüyordum. Alevi kimliğiyle tanınan bir isim olarak Alevi topluluğun iktidar partisinde temsil edilmesi gerektiğini düşünüyordum. Böyle bir talebim yoktu. Kongreden kısa bir süre önce Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beni aradı, MKYK üyeliği teklif etti ben de kabul ettim. AK Parti büyük bir parti. Bugüne kadar yapılan açılımlarla Alevi toplumu için çok önemli adımlar atıldı. Eksiklikler elbette var. Bu eksiklikleri dile getirerek bunlarla ilgili adımların atılması konusunda çalışma yürütmek istiyorum."

'ÇOK GURURLUYUM'

MKYK'ya seçilen bir başka isim de Ermeni cemaatinden Doktor Sevan Sıvacıoğlu oldu. Patrik seçiminde görev alan 12 kişilik heyet arasında yer alan Sıvacıoğlu, "Bu göreve seçildiğim için gururlu ve onurluyum. Çok teşekkür ediyorum" dedi.

BAŞKAN'A TEŞEKKÜR

Şeyh Said'in üçüncü kuşak torunu olan ve Güneydoğu'nun önemli kanaat önderlerinden Abdurrahim Fırat ise sosyal medya hesabı üzerinden Başkan Erdoğan'a MKYK üyeliği için teşekkür etti: "Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleri ile AK Parti 7.Olağan Kongresi'nde MKYK üyeliğine seçildim. Bu güvene layık olmayı, doğru işler yapmayı ve doğrulukla bu görevi bitirmeyi Cenab-ı Allah'tan dilerim."

AR-GE'DE DEVİR TESLİM

AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Hamza Dağ, AR-GE ve Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini Mustafa Şen'e devretti. Dağ, AK Parti'nin dün 'Güven ve İstikrar' sloganıyla kongresini gerçekleştirdiğini anımsatarak, "Bu kadrolarla hızlı bir şekilde 2023 hedeflerine ve seçimlerine doğru yola revan olacağız" dedi. Görevi devralan Mustafa Şen, bayrağı Dağ'ın elinden almanın kendisi için mutluluk ve onur kaynağı olduğunu söyledi.